Foto: Wikimedia Commons, Mattias Landström

Volvo i vansinnesfärd på E4

Polisen jagade på fredagen en ljusbrun Volvo V60 som körde i över 200 km/h på E4, hela vägen från Norrköping, förbi Jönköping och till Göteborg. Där tog det till slut stopp på vansinnesfärden efter en 30 mil lång polisjakt.

Runt klockan 10 på fredagen larmades polisen från flera personer om en Volvo som körde vårdslöst på E4:an söderut från Norrköping. Polisen jagade bilen ända till Göteborg, förbi Huskvarna och Jönköping med hjälp av både bilar och helikopter.

Enligt Aftonbladet tillhör bilen en man i 40-årsåldern. Mannen är känd av polisen sedan tidigare för trafikincidenter.

Flera polispatruller tillkallades för att få stopp på bilen som körde i över 200 km/h. Polisen tvingades vid flera tillfällen avbryta jakten på grund av risken för olyckor och personskador i tät trafik.

Bilen ska ha gjort farliga omkörningar på vägrenen och vinglat fram och tillbaka över hela vägbanan.

– Den här föraren kör så pass vårdslöst att det går inte att på ett säkert sätt få stopp på bilen. Vi riskerar att någon blir allvarligt skadad, sa Fredrik Kliman till Aftonbladet.

Polisen i Västra Götaland uppgav vid 12:30-tiden på fredagen att föraren gripits vid Delsjömotet i Göteborg genom att polisbilar prejade fartdåren av vägen. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load