Temabilder. Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Dennis Vu, CMY Kane via Flickr

Kvinna slogs blodig med kvast

Vid en rad tillfällen ska en man i 20-årsåldern ha utsatt sin sambo för olika former av misshandel. Han ska bland annat ha slagit kvinnan blodig med ett kvastskaft.

En man i 20-årsåldern åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för att ha slagit och hotat sin sambo. Gärningarna ska ha begåtts vid en rad tillfällen under både 2016 och 2017.

Enligt åtalet har mannen vid flera tillfällen slagit kvinnan med ett kvastskaft. Vid ett sådant tillfälle ska misshandeln ha gjort att kvinnan fick ett blödande sår i huvudet.

Vid andra tillfällen ska mannen bland annat även ha slagit sambon i ansiktet, tagit stryptag på henne, sparkat henne i ryggen och bitit henne. De flesta av övergreppen ska ha skett i parets gemensamma bostad i Jönköpingstrakten.

Som bevisning åberopas bland annat kvinnans egen berättelse, en flertal vittnesmål och en rad foton på kvinnans skador. De påstådda gärningarna är sammanräknade till en åtalspunkt gällande grov kvinnofridskränkning.

Av åtalet framgår inte hur den misstänkte mannen ställer sig till anklagelserna som helhet. Men vid åtminstone ett av de tillfällen då han påstås ha misshandlat sambon hävdar mannen att han befunnit sig på sitt jobb.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load