Temabilder. Foto: Pamela Carls via Flickr / Pixabay

Pistolman öppnade eld på sitt förra jobb

Beväpnad med pistol och kniv gick en man till attack på sin förra arbetsplats. I samband med att han greps av polis ska mannen ha sagt att han var där för att gripa företagets vd.

Det var i september förra året som en då 32-årig man gick till skjutattack mot sin förra arbetsgivare. Händelsen inträffade på en mindre ort i Jönköpings län. Nu döms mannen i Jönköpings tingsrätt.

En nattarbetare på företaget larmade polisen då han upptäckte att någon sköt mot byggnaden. Den nu 33-årige mannen kunde senare gripas av polis. Han pratade då osammanhängande om terrorism och korruption och sa att han var där för att gripa företagets vd.

Enligt domen sköt mannen sönder 24 fönster på byggnaden. Dessutom orsakade han skador på en luftvärmepump och ett fordon.

Vid gripandet var mannen beväpnad med en pistol och två knivar. Han hade även på sig en maggördel och handfängsel. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades ytterligare ett flertal vapen.

Mannen har i rätten sagt att han slutade arbeta på företaget eftersom han var missnöjd med lönen. Däremot påstår han att han inte har något som helst minne av skjutningen.

Det har konstaterats att mannen var drogpåverkad i samband med händelsen. Tingsrätten bedömer det som sannolikt att mannen drabbats av en drogutlöst psykos.

Mannen döms bland annat för skadegörelse, vapenbrott och narkotikabrott till skyddstillsyn. Han ska också betala skadestånd till det drabbade företaget och försäkringsbolaget på drygt 65 000 kronor.

-----

No more pages to load