Bilden är temabild. Pojken på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Pixabay

Ung pojke våldtogs av sin farfar

En 84-årig man utsatte sitt barnbarn, en ung pojke, för våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat intill pojkens gamla dagis.

Det var under 2013 som en pojke i lågstadieåldern blev våldtagen av sin egen farfar, en 84-årig man. Händelsen inträffade i närheten av den förskola där pojken tidigare gått.

Övergreppet ska ha ägt rum i en skogsdunge. Några vittnen till händelsen finns inte. I stället har både anhöriga till pojken och sociala myndigheter fått kännedom om det inträffade utifrån pojkens berättelse.

Socialförvaltningen i Nässjö slog larm om händelsen redan i juni 2013, sedan pojken berättat om våldtäkten för en skolkurator. En förundersökning inleddes men lades ner efter att föräldrarna tonat ned det inträffade.

I början av 2017 gjorde socialen en ny polisanmälan efter påtryckningar från en av pojkens andra släktingar. Då inleddes en ny förundersökning som också drevs till åtal mot den utpekade 84-åringen.

Mannen nekar till brott och hävdar att det är pojkens far som är ute efter att sätta dit honom. Men i juni dömdes 84-åringen för våldtäkt mot barn i Eksjö tingsrätt. Mannen åtalades även för att ha försökt våldta pojken vid ytterligare ett tillfälle, men på den punkten friades han.

Domen överklagades sedan till Göta hovrätt. Nu väljer hovrätten att fastställa tingsrättens dom. Mannen döms därmed till två års fängelse. Vid val av påföljd har rätten tagit hänsyn till mannens sviktande hälsa.

Mannen döms också att betala 140 000 kronor i skadestånd till den drabbade pojken. Eftersom 84-åringen saknar giltigt uppehållstillstånd i Sverige blir han också utvisad ur landet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load