Jönköpings tingsrätt. Foto: Mattias Landström

Huskvarnabo plågade sina föräldrar i 20 år

En man i 40-årsåldern från Huskvarna utsatte sina föräldrar för misshandel och grova hot. Enligt mamman har trakasserierna pågått konstant i 20 år.

Under lång tid ska en man som nu är i 40-årsåldern ha utsatt sina båda föräldrar för misshandel, hot och skadegörelse. Nu döms Huskvarnabon till fängelse i Jönköpings tingsrätt.

Trakasserierna ska bland annat ha ägt rum i föräldraparets bostad, dit sonen kommit dagligen under lång tid. Problemen ska ha blivit värre på senare tid.

De brott sonen nu döms för har ägt rum under 2016 och 2017. Vid ett tillfälle kom han hem till föräldrarna och var enligt mamman ”ursinnig”. Båda föräldrarna flydde då från bostaden. Men sonen hann ikapp modern och slog henne med en träpinne i huvudet.

Vid en rad tillfällen ska sonen också ha hotat att döda föräldrarna och slagit sönder föremål i deras bostad. Pappan har i rätten vittnat om att sonen vid ett tillfälle skrek att han skulle ”döda, slå och förstöra”.

Sonen nekar till alla de anklagelser han stått åtalad för. Men med stöd av ett flertal vittnesmål väljer tingsrätten ändå att fälla mannen för två fall av misshandel, fem fall av olaga hot ett fall av skadegörelse.

-----

No more pages to load