Foto: Mattias Landström

Lastbilsförare och bilist i ilsket vägbråk

På fredagen hamnade en lastbilsförare i bråk med en bilist i Jönköping efter en trafikincident. Båda två har nu polisanmälts.

Det var vid 12-tiden på fredagen som polisen larmades efter att två personer setts bråka på riksväg 40 i Jönköping. Händelsen ska ha inträffat i höjd med Haga.

Det visade sig vara en lastbilsförare som hamnat i bråk med en bilist efter en trafikincident. Upprinnelsen till bråket var att ett föremål ska ha lossnat från lastbilen och träffat personbilen bakom. Vilken typ av föremål det handlar om är oklart.

– Det är något som har lossnat. Och då har det föremålet träffat en bakomvarande bil, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Både bilisten och hans fru, som också var med, ska sedan ha konfronterat lastbilschauffören.

– Han som körde den bakomvarande bilen, han har då slagit till en bil som stod på släpet till den här lastbilen. Så han har då i ilskan dragit näven i en bil som stod där.

Polisen har på platsen kunnat konstatera en buckla i plåten på den bil som stod på släpet. Därför har bilisten polisanmälts för skadegörelse.

I samband med bråket ska lastbilschauffören i sin tur ha knuffat till bilistens fru. Han har därför anmälts för ringa misshandel.

Polisen kommer nu utreda närmare vad som hänt. De båda förarna fick lämna platsen och köra vidare.

-----

No more pages to load