Elisabeth Massi Fritz. Bild: Andreas Schander

Advokaten om bestialiska dubbelmordet: ”Ett livslångt trauma för barnen”

Det mördade paret utanför Mantorp beskrivs ha haft en väldigt nära relation till sina barn och övriga släktingar.

– Släkten har fortfarande starka band men det var föräldrarna som höll ihop banden, säger Elisabeth Massi Fritz som företräder de anhöriga.

Den 24-åriga dubbelmördaren som brutalt mördade ett äldre par i deras egna hem i juni förra året får sin dom i morgon onsdag. En viktig dom, enligt de anhöriga.

– De vill så klart att han ska avtjäna ett långt fängelsestraff eftersom han är farlig, säger Elisabeth Massi Fritz som företräder de anhöriga till det mördade paret.

Nu vill de se att 24-åringen får ett långt fängelsestraff.

– Han är samhällsfarlig och de anhöriga vill se att han sitter inlåst länge så att han inte ska begå fler brott.

Hur går man som anhörig vidare?

– De mår så klart jättedåligt och det här kommer man aldrig över men man måste lära sig att leva med det. Men det är ett livslångt trauma som de anhöriga nu får bära med sig.

Hon ger ett stort beröm till Linköpings tingsrätt som har behandlat de anhöriga med full respekt under alla rättegångsdagar.

– Man kan tro att det bara är att gå in i rättssalen men det finns så mycket rädsla, frustration, gråt, ilska och andra känslor och det har även varit jobbigt för dem med all media som har varit här så det är oerhört viktigt av en domstol att ta hänsyn till det och mina klienter har känt sig trygga och de har hela tiden känt respekt här.

Vad har varit svårast under rättegången?

– Det svåraste för de anhöriga var när bilderna från förundersökningen visades i rättssalen, det var starka bilder som du själv såg.

Hur är relationen i familjen?

– Oerhört starka, det är de fortfarande men det var föräldrarna som kallade till högtider och de hade sina barn och barnbarn där hemma och familjen har fortfarande väldigt starka band men det var föräldrarna som var länken.

Hur ser de på skadestånden?

– Jag tycker själv att det är ett hån, Högsta Domstolen höjde basbeloppet från 50 000 kronor till 60 000 kronor förra året men 60 000 är ingenting i sammanhanget. Pengarna är så klart inte det viktiga här och barnen har yrkat på 100 000 kronor var medan syskonen yrkar på 60 000 kronor. Det kommer de att få men basbeloppet för ett sådant här livslångt lidande är ett hån, till och med stötande, säger Massi Fritz.

-----

No more pages to load