Obs! Temabilder. Foto: West Midlands Police via Flickr / JKPG News

Hämndattack efter påstått sexövergrepp mot barn

Två män tvingade sig in hos en man som en anhörig till dem anklagat för sexövergrepp mot barn – något som skulle ha skett långt tillbaka i tiden, men som mannen aldrig varit misstänkt för. Sedan utsatte de honom för en förnedrande misshandel.

”Anmäler du detta så kommer det gå åt helvete för dig”, ska en av förövarna ha sagt till mannen innan han lämnade platsen.

Det var en natt i juli förra året som de två männen, 50 respektive 23 år gamla, åkte hem och överföll en 51-årig man i hans bostad. Händelsen inträffade på en mindre ort i länet. Nu döms de båda två i tingsrätten.

Den 50-årige mannen och 51-åringen var bekanta med varandra sedan tidigare. Upprinnelsen var att 51-åringen utpekats som pedofil av en bekant kvinna till både 50-åringen och 23-åringen. Hon ska ha berättat om att hon som barn blivit utsatt för sexövergrepp av 51-åringen, något som enligt tingsrättsdomen aldrig ens hade polisanmälts. Den anklagade mannen är inte misstänkt för brott.

Men anklagelsen ledde ändå till att 50-åringen och 23-åringen tillsammans åkte hem till mannen mitt i natten och tvingade sig in i hans bostad. Båda var vid tillfället berusade. Väl inne i bostaden misshandlade de 51-åringen, bland annat genom att skalla honom och slå honom med knytnävarna.

Den ena mannen ska ha hållit fast 51-åringen medan den andra slog, något som också bevittnades av en anhörig till 51-åringen som befann sig i bostaden. Innan männen lämnade platsen ska den yngre av dem ha sagt: ”Anmäler du detta så kommer det gå åt helvete för dig”.

Enligt tingsrättens bedömning rör det sig om ett allvarligt våldsangrepp.

”Det är fråga om en mycket skrämmande situation, med två storvuxna berusade män som tar sig in i målsägandens bostad en tidig morgon och gemensamt utför en misshandel med förnedrande inslag”, står det i domen.

En enig tingsrätt dömer den 50-årige mannen för misshandel och grovt hemfridsbrott till sex månaders fängelse. Den yngre mannen döms på samma åtalspunkter och dessutom för övergrepp i rättssak. I hans fall bedöms inflytandet från den äldre mannen som en förmildrande omständighet. Han slipper därmed fängelse och döms till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst.

Männen döms dessutom att gemensamt betala drygt 20 000 kronor i skadestånd till 51-åringen.

-----

No more pages to load