Den här typen av kniv användes vid morden. Till höger, tejpen som satt över ena offrets mun. Foto: Polisen

Bestialiska mordfynden som ledde polisen till Mullsjömannen

Den 24-åriga Mullsjöbo som misstänks för dubbelmordet i Mantorp erkänner att han har tejpat offren men nekar till mord. Här är mordplatsfynden som kopplas till mannen.

När Åklagarmyndigheten kallade till en pressträff på tisdagen för att lägga fram det bevismaterial som finns mot den 24-åring som misstänks för dubbelmorden var det en hel del bevismaterial som presenterades. 24-åringen hade med sig silvertejp, eltejp, en fiskekniv samt en laddad softairgun till makarnas bostad. Utrustning som mannen köpte på vägen till den 62-åriga kvinnan och den 70-åriga mannen. Inköpen gjordes samma dag som morden begicks.

Genom våld och hot tejpades paret fast vid köksstolarna. Mannen utsattes för brutalt våld innan han mördades. Makarnas munnar tejpades också för att slutligen få sina halsar avskurna.

Tejp som satt över munnen på offren. Foto: Polisen
Tejp som satt över munnen på offren. Foto: Polisen

– Såväl tejpningen som knivskadorna har varit direkt dödande var för sig, säger Helene Gestrin, kammaråklagare.

Men mördaren lämnade spår efter sig. Spår som har lett till att åklagare väljer att åtala 24-åringen från Mullsjö. Bland bevismaterialet finns skoavtryck i makarnas bostad, blod från den mördade mannen fanns på kolven på den softairgun som 24-åringen hade lämnat tillbaka till butiken. Det fanns även en plastbit från en handske kvar på ena offrets bakhuvud, bakom tejpen. På den plastbiten fanns dna som matchar 24-åringens. Även rörelsemönster passar in med både tid och plats. Dessutom har tejpen blivit viktig i utredningen. Det användes eltejp och silvertejp, som hade köpts in på väg till Mantorp.

Plast från en handske fanns bakom tejpen vid den mördade mannens bakhuvud. Dna matchade den misstänkte. Foto: Polisen
Plast från en handske fanns bakom tejpen vid den mördade mannens bakhuvud. Dna matchade den misstänkte. Foto: Polisen

Utredningen har inte kunnat hitta någon koppling mellan den misstänkte och offren men enligt åklagaren har 24-åringen erkänt att han har varit på mordplatsen och att han har varit med och tejpat offren men att han inte ska ha utfört själva morden. Han säger att han inte var ensam men kan inte berätta mer än så. Men åklagaren tror inte på att det var någon medhjälpare.

Vattenkranen stod på och ett redskap hade satts för avloppet. Foto: Polisen
Vattenkranen stod på och ett redskap hade satts för avloppet. Foto: Polisen

– De enda spår vi har kommer från paret samt 24-åringen, ingen annan, så vi åtalar honom ensamt för de två morden, säger Helene Gestrin.

Vid en husrannsakan i 24-åringens bostad togs en mängd material i beslag. Bland annat samma typ av handskar som ska ha använts när paret tejpades, skor som stämmer överens med avtryck från makarnas bostad. Efter morden ska 24-åringen åkt till Linköping för att äta middag på en restaurang där han betalade med kontanter. Till detta kommer 24-åringens fingeravtryck på makarnas tillhörigheter som plånböcker och mobiltelefoner. Hans dna fanns även på den mördade mannens kropp.

Vätska som fanns i bostaden hade hällts ut över offren. Foto: Polisen
Vätska som fanns i bostaden hade hällts ut över offren. Foto: Polisen

Av den omfattande förundersökningen framgår att tre personer som har förhörts styrker även berättelsen om att den misstänkte har fantiserat om att döda människor genom att skära halsen av dem.

Rättegången i Linköpings tingsrätt inleds i slutet av februari.

Åklagaren om Mullsjöbon: ”Har fantiserat om att döda”

-----

No more pages to load