Temabilder. Foto: Mattias Landström

Bilist vansinnesvände i Göteborgsbacken – körde rakt mot mötande

Mitt under sin färd uppför Göteborgsbacken tvärvände bilisten och körde rakt mot mötande trafik. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt.

Det var i september i år som polisen stoppade en bilist misstänkt för vårdslöshet i trafik i Göteborgsbacken i Jönköping. Under rättegången i tingsrätten har mannen, som är i 35-årsåldern, berättat om varför han körde som han gjorde.

Enligt mannen tog bensinen i bilen slut när han körde uppför backen. Han bestämde sig då för att tvärvända och köra tillbaka mot Jönköping igen, väl medveten om att han körde mot mötande trafik.

Vansinnesfärden tog slut efter cirka 200 meter då en polisbil stoppade mannen genom att möta hans bil front mot front. I förhör har mannen hävdat att han inte visste om att det var olagligt att köra på det viset, eftersom det är tillåtet i hans hemland.

I domen skriver tingsrätten att ”denna omständighet, att (mannens namn) inte känt till att hans körsätt var otillåtet, inte medför att han kan gå fri från ansvar.”

Tingsrätten dömer därför mannen för vårdslöshet i trafik. Han döms även för en bilbältesförseelse som inträffat vid ett annat tillfälle. Påföljden bestäms till dagsböter.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load