Temabilder. Foto: Danny Ayers via Flickr / Mattias Landström

Kisskastare försökte mejselmörda man i bostad

En 24-årig man ska ha trängt sig in i en bostad och huggit den person som bodde där med en mejsel. Nu åtalas han för försök till mord.

Det var i början av december som en man greps misstänkt för mordförsök i Jönköping. Den misstänkte 24-åringen ska ha brutit sig in i en bostad och huggit ner den man i 30-årsåldern som bodde där med en mejsel.

Den drabbade mannen uppges ha fått flera hugg eller stick i bålen, ryggen och armen. Enligt åtalet mot 24-åringen ska huggen ha orsakat luftinträde i lungsäcken och stötskada på lungan. I samband med attacken ska 24-åringen ha stulit bland annat mobiltelefon, jacka och ringar från bostaden.

Den misstänkte 24-åringen åtalas även för ett flertal andra brott. I samband med att han greps efter det misstänkta mordförsöket ska han ha kastat urin på en arrestvakt på polisstationen i Jönköping. Tidigare under hösten ska 24-åringen bland annat ha knivhuggit en man i ett bostadsområde i Jönköping.

Sammantaget åtalas han för mordförsök, grov stöld, ofredande, försök till grov misshandel, misshandel, skadegörelse, olaga hot och ringa narkotikabrott. Mannen nekar till anklagelserna.

Man gripen efter mordförsök i helgen

Man kastade kiss på vakter

-----

No more pages to load