Foto: Mattias Landström

Bussolycka på riksväg 40 – flera drabbade

Det är vinterväglag i Jönköpings län och polisen har larmats om flera trafikolyckor under natten och tisdagsmorgonen. En av dem skedde på riksväg 40, där en buss gled av vägen i höjd med Västra Jära. Under räddningsarbetet var det stopp i trafiken.

 

 

Det var vid fyra-tiden som räddningstjänsten larmades om bussolyckan på riksväg 40. Det visade sig att  bussen hade glidit av vägen i höjd med mackarna vid Västra Jära. Vid räddningstjänstens framkomst fanns det fem personer vid bussen som även hade ett tillkopplat släp. Ingen av de drabbade behövde följa med ambulans till sjukhus.

Under arbetet med bärgning var filen östgående mot Jönköping  avstängd.

Olycka på E4

Tidigare under natten, vid halv två-tiden, inträffade en olycka på E4 i höjd med Råslätt. På plats hittades en bil i omkörningsfilen.  Det var tre drabbade i olyckan och alla kördes till sjukhus. Bilen fick bärgas från platsen.

Polisen uppmanar trafikanter att ta det försiktigt och anpassa hastighet och avstånd till framförvarande fordon efter rådande väglag. Under tisdagsmorgonen är det fortsatt risk för is- och snöhalka.

Följ det aktuella trafikläget här.

Läs mer: Trafikverkets mardrömsbesked – efter svåra E4-kraschen

Läs mer: SMHI klass 1-varnar – stora snömängder på väg in

 

 

-----

No more pages to load