Foto: Mattias Landström

Dramatisk väktarjakt på Asecs efter dubbelstöld

Två gärningsmän greps efter en intensiv väktar- och polisjakt på Asecs-området vid lunchtid.  De båda männen hade tidigare under dagen genomfört skostölder i två butiker.

Det var vid 12.30-tiden på onsdagen som polisen larmades till Asecs efter att två män hade genomfört en dubbelstöld på Skopunkten och Intersport. De kunde senare gripas efter en intensiv jakt.

– En väktare sprang efter personerna. De höll ihop hela tiden vilket gjorde att väktaren kunde hålla koll på båda. De sprang ut på påfarten på E4, men ångrade sig och vände tillbaka. Polisen kunde senare tillsammans med väktaren gripa männen vid en cykelväg, säger Åsa Willsund, presstalesperson för polisen i region Öst.

Skadades någon i samband med gripandet?

– Nej, gripandet ska ha gått odramatiskt till.

Vad hade de stulit?

– De var inne i två butiker, Intersport och Skopunkten. I sportbutiken handlar det om två par skor till ett stöldvärde på runt 1 000 kronor och i den andra butiken handlar det om ringa stöld (under 1 000 kronor reds anm). Gärningsmännen kastade ifrån sig stöldgodset, som polisen senare hittade längs flyktvägen, säger Willsund.

Misstänkta för stöld
De båda männen som är i 25- och 35-årsåldern är nu misstänkta för stöld. De har nu förts till polisstationen för förhör.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load