Foto: Robert Hickerson via Unsplash / Emeli Appelberg

Dubbelmördaren isoleras i fängelset – fritagningsförsök befaras

Den 35-årige man som dömdes för det uppmärksammade mordet i Nässjö 2013 ha isolerats i fängelset. Anledningen är att Kriminalvården befarar att mannens kriminella nätverk, Original Gangsters, planerar ett fritagningsförsök.

Det var i februari 2013 som ett äldre par sköts i huvudet på nära håll i sin bostad i Nässjö. En 35-årig man och ledargestalt inom det kriminella nätverket Original Gangsters, OG, dömdes för ett fall av mord och ett fall av mordförsök till livstids fängelse.

Maken dog direkt medan hans hustru skadades svårt av ett skott i nacken. Hon dog senare i en misstänkt stroke bara en dag efter att ha vittnat i rättegången mot 35-åringen, som dömdes mot sitt nekande.

Mordet i Nässjö fick stor uppmärksamhet dels för det brutala tillvägagångssättet och dels för att 35-åringen sannolikt avrättat fel person. Den 35-årige mannen är också dömd för ett annat mord som begicks i Göteborg kort tid efter avrättningen i Nässjö.

Kriminalvården har nu beslutat att omplacera 35-åringen sedan uppgifter framkommit om att hans kriminella nätverk planerar ett fritagningsförsök. Det framgår av ett placeringsbeslut, enligt Aftonbladet.

Mannen själv ska ha sagt att uppgifterna om fritagning kommer från en ”person med livlig fantasi”.

-----

No more pages to load