Foto. Mattias Landström

En gripen efter kapellskärning

En man greps tidigt på onsdagsmorgonen misstänkt för stöld i en lastbil som stod parkerad vid Brahehus i Gränna.

Det var vid halv sex-tiden på onsdagsmorgonen som en polispatrull stoppade en lätt lastbil för en fordons- och förarkontroll i nära anslutning till Brahehus. I samband med det upptäcktes föremål som polisen misstänkte härröra från en stöld.

Polisen fattade misstankar om att stöldgodset kunde komma från någon av de parkerade lastbilarna vid Brahehus parkering och knappt tio minuter senare hittade man en lastbil med ett sönderskuret kapell på platsen.

Vid en närmare undersökning av lastbilen upptäcktes föremål av samma typ som tidigare anträffats i den kontrollerade lätta lastbilen. Polisen genomförde en platsundersökning i och vid fordonet för att leta efter bevis. Det anträffade stöldgodset och en del andra föremål har tagits i beslag.

– Jag vill inte gå ut med vad det rör sig om för föremål så här tidigt. Vi har ju bara en gripen och det kan finnas fler som är intressanta i den här utredningen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Föraren av den lätta lastbilen greps misstänkt för stöld och fördes till polisstationen i Jönköping för förhör. Det är en man i 30-årsåldern.

-----

No more pages to load