Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj

Storbranden under kontroll

En storbrand rasade på fredagsmorgonen på Carlfors bruk i Huskvarna. Ett 40-tal brandmän bekämpade branden som nu är under kontroll.

Det var klockan 07.09 på fredagsmorgonen som det inkom ett SOS-alarm om en fullt utvecklad byggnadsbrand på Carlfors Bruk i Huskvarna.

Branden har startat i en mindre fastighet på bruket. Ett 40-tal brandmän har bekämpat den våldsamma branden, som nu är under kontroll.

– Vi är på plats och ser till att räddningstjänsten får jobba ostört. Vi har stängt av trafiken in på området. Det verkar inte vara någon som skadats i branden. Personalen har tagit sig ut ur byggnaden, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

– Det brinner i en maskin som vi skulle byta lösningsmedel i och när vi skulle fylla i material i den så slog det eld. Det är i ett litet hus så det är en begränsad brand. Ingen är skadad och det är det viktigaste att tillägga, säger företagets vd Joakim Björklund.

Branden var svår att få kontroll på eftersom det fanns aluminiumpulver i byggnaden.

– Det finns aluminiumpulver i byggnaden som brinner. Det gör släckningsarbetet besvärligt, säger Andreas Melin på räddningstjänsten till P4 Jönköping.

Vid 9-tiden var branden under kontroll.

– Nu är det lite lugnare på platsen. Det ryker mest från branden, säger News reporter Daniel Bacelj som är på plats.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

40-tal brandmän bekämpade storbrand i Huskvarna – en förd till sjukhus

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load