Foto: Mattias Landström

Person hittad död – polisen utreder mord

En person har hittats död i en bostad i Jönköpings kommun. Hur personen har dött är oklart, enligt polisen.

Det var vid midnatt, natten mot onsdagen, som polisen gjorde en undersökning av en bostad på en adress i Jönköpings kommun. När man tagit sig in i bostaden anträffades en avliden person.

– Vi gjorde bedömningen att det kunde finnas någon som behövde hjälp, som var sjuk eller som var avliden i bostaden, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Mer information än så vill han inte ge i nuläget. Polisen vill inte heller lämna några uppgifter om kön eller ålder på den avlidna personen.

– Det finns två anledningar till det. Dels är anhöriga inte underrättade än och dels har vi gjort bedömningen att det skulle kunna påverka utredningen, säger Agnevik.

Enligt polisen råder det oklara omständigheter bakom dödsfallet. De har därför inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord. Den inledande brottsrubriceringen kan dock komma att ändras under utredningens gång.

– När det är oklara omständigheter kring dödsfall och det finns någon som helst anledning till att vi misstänker att ett brott inträffat så väljer vi att inleda en förundersökning. Enligt regelverket så börjar vi med den grövsta brottsrubriceringen som är mord. Men det kan ändras till dråp, vållande till annans död eller avskrivas helt. Så det kan ta flera vägar, säger Agnevik.

Ingen misstänkt
Det finns ännu ingen misstänkt person, initialt är inriktningen att avgöra om brott kan uteslutas eller inte.

Polisen kommer under dagen att knacka dörr och hålla förhör i den närmaste omgivningen för att samla in ytterligare information från omkringboende.

Efter dödsfyndet – grova brottsgruppen kallas in

-----

No more pages to load