Rosenlundsskolan / Temabilder. Foto: Mattias Landström / Pixabay /Dean Hochman via Flickr

Flera vandalattacker mot skola i Jönköping

De senaste veckorna har Rosenlundsskolan drabbats av skadegörelse på fönster och fordon. I helgen drabbades även boende i närområdet, där flera bilar sprejades med rödfärg.

– Ett väldigt destruktivt beteende, säger skolans rektor Lotta Johansson.

Flera helger i rad har Rosenlundsskolan nu utsatts för skadegörelse. För två veckor sedan var det en fönsterruta på skolan som krossades. Den senaste helgen hade någon eller några sprejat med rödfärg på fönster.

– Det här är någon som har gått runt här och mått väldigt dåligt. Ett väldigt destruktivt beteende kan man se att det har varit, säger skolans rektor Lotta Johansson till News.

Det hade även sprejats på en minibuss som tillhör skolan.

– Det var vi väldigt ledsna för. Den minibussen använder vi för eleverna i grundsärskolan. Det var så pass mycket så vi kunde inte åka runt med den.

I nära anslutning till skolan hade också ett flertal personbilar tillhörande privatpersoner blivit sprejade med rödfärg. Händelserna har polisanmälts.

– Där har vi inga misstänkta. Däremot har man tagit ett beslag i form av sprejburkslock. Det har man tagit in för teknisk undersökning. Det är det spår som man har kunnat säkra, säger Magnus Dahl vid polisens utredningsgrupp.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load