Foto: Peter Appelin

Fortsatt trafikkaos – flera olyckor i halkan

Under natten till lördagen fortsatte snön och halkan att ställa till problem i trafiken. Flera olyckor i Jönköpings kommun har rapporterats in till SOS Alarm.

Vid 05.45 på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka på E4 i höjd med Vättersnäs. Olyckan skedde i södergående riktning. En personbil hade kört in i mitträcket, men stod fortfarande på hjulen.

Den person som var inblandad i händelsen fördes med ambulans till Länssjukhuset Ryhov.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var det mindre trafikstörningar på platsen. Bilen kommer att bärgas.

Påkörd av buss

Tidigare under natten, vid halv tre, kom larm om att en person blivit påkörd av en buss vid Juneporten på Västra Storgatan. Personen fördes med ambulans till sjukus med oklara skador.

Enligt polisen var det en man i 50-årsåldern som blev påkörd av bussen. En polispatrull, som genomförde en kontroll av annat fordon, blev vittne till olyckan och kallade på ambulans. De uppger att mannen ska ha varit vaken och talbar.

Flera olyckor på E4

Strax efter det, klockan 02.43, kom nästa larm in till SOS Alarm. Då var det flera lastbilar som var inblandade i en olycka på E4 i norrgående riktning i höjd med Gunnarsmålen, vid infarten till Ölmstad. Lastbilarna hade kört in i ytterräcket.

Vid 23.15 på fredagskvällen inträffade en singelolycka på E4 mellan Huskvarna och Gränna. En personbil hade snurrat och hamnat i omkörningsfilen, vänd i riktning norrut.

Ingen person bedömdes vara i behov av sjukvård.

Trafiken kunde passera olycksplatsen i en fil under räddnings- och bärgningsarbetet.

Följ det aktuella trafikläget här.

-----

No more pages to load