Misstänkt mordförsök i Värnamo. Foto: Mattias Landström

Fullt upp för polisen – många togs för fylla

Polisen i Östergötland och Jönköpings län fick en arbetsam juldagsnatt med dessbättre inträffade inga grövre våldsbrott förutom en misstänkt våldtäkt på en nattklubb i Linköping, utan det mesta handlade om fylla och stök i krogmiljö.

Juldagsnatten blev, som befarat, en arbetsam natt för polisen i Östergötland och Jönköpings län. Det mesta har rört sig om ärenden relaterat till fylla, krogmiljö och yngre män.

– Jag tror att vi tredubblat personalstyrkan haft stor betydelse för att det ändå blev ganska lugnt och att inga grövre våldsbrott inträffade, säger polisens presstalesperson, Thomas Angevik och fortsätter:

– Vi har tagit in, i runda tal, ett 40-tal personer i vart län för fylla eller andra ordningsbrott och det rör det sig om till största delen om yngre män i 20 till 30 års åldern och det är även de som ofta utsätter andra eller utsätts för olika typer av våldsbrott. Men eftersom vi kunde ta bort dem så blev den här kvällen, i stort sett inte värre än en vanlig fredag eller lördagskväll, menar Thomas Agnevik avslutningsvis.

Man anhållen för våldtäkt

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load