Obs! Temabilder. Personen på bilden har inget samband med artikeln. Foto: JKPG News / Tim Samoff via Flickr

Fyllo bröt sig in i lägenhet – för att våldta sovande kvinna

Tidigt en morgon vaknade en kvinna då en man satt gränsle över henne och försökte genomföra en våldtäkt. Nu döms mannen till fängelse för grovt hemfridsbrott och försök till våldtäkt.

Det var i juli förra året som en kvinna fick ett minst sagt obehagligt uppvaknande i sitt hem. Klockan 5 på morgonen vaknade hon av att en kraftigt berusad man satt gränsle över henne och försökte genomföra en våldtäkt.

Händelsen inträffade på en mindre ort i länet. Den 36-årige mannen hade olovligen tagit sig in i bostaden, smugit fram till den sovande kvinnan och klätt av sig.

Mannen och kvinnan hade mötts tidigare, men hade ingen relation. Enligt vad kvinnan berättat i förhör höll mannen för hennes mun när hon försökte skrika och drog i hennes nattlinne.

Kvinnan lyckades ändå ropa på en anhörig som befann sig i bostaden. När den personen kom in i rummet flydde mannen från platsen. Enligt kvinnan var han då endast iförd kalsonger. Den anhöriga till kvinnan uppfattade honom som naken. Mannen hävdar själv att han var påklädd.

Kvinnan larmade polisen, vilket ledde till att mannen senare kunde gripas. Själv säger mannen att han har en dålig minnesbild av händelsen, men medger stora delar av det händelseförlopp som kvinnan beskrivit. Däremot nekar han till att ha försökt våldta kvinnan. Han har i förhör berättat att han inte kände kvinnan väl, men att han hade en önskan om att vara tillsammans med henne.

En enig tingsrätt väljer att gå på åklagarens linje och bedömer att 36-åringen gjort sig skyldig till ett grovt hemfridsbrott och försök till våldtäkt. Det anses inte finnas något rimligt tvivel om att mannen haft för avsikt att med våld tvinga till sig samlag med kvinnan.

Mannen döms till ett års fängelse.

-----

No more pages to load