Temabilder. Foto: Pixabay / Mattias Landström

Grannskapet förvandlades till skräckvälde: ”Kommer döda er alla”

En 52-årig man blev så ursinnig på sina grannar att han systematiskt terroriserade dem genom att föra oväsen och bete sig hotfullt. Till slut greps han av polis då han hotade med att döda grannarna. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt.

Det hela började med en fest i grannskapet på den lilla orten i Jönköpings län. Den 52-årige mannen hamnade i bråk med sin fru, vilket slutade med att han slängde en mängd saker i soporna. Hustrun sade att grannarna kunde ta för sig av de slängda sakerna, bland annat en trasig klocka, vilket de också gjorde.

Men 52-åringen betraktade detta som stöld och hotade med polisanmälan. Sakerna ska då ha återlämnats till mannen. Enligt vad grannarna berättat i tingsrätten ska 52-åringen efter det här ha börjat utsätta dem för en systematisk terror genom att ständigt föra oväsen och bete sig hotfullt mot dem.

Mannen ska ha skrikit och bankat i väggen i sin lägenhet tidigt på morgonen. Han ska ha svurit och spottat efter dem på gatan och gjort ”läten som en gris”. Han ska även ha skrikit rasistiska och homofobiska glåpord.

Vid ett tillfälle har han enligt domen ställt sig utanför dörren hos grannarna och skrikit ”om jag hör er en gång till kommer jag döda er alla”. Vid det tillfället blev han gripen av polis och anhållen. Beteendet ledde även till varningar från hyresvärden. Till slut valde flera av grannarna att flytta, då de inte orkade bo kvar.

Nu döms mannen mot sitt nekande till 4 fall av olaga hot och 54 fall av ofredande. Tingsrätten bestämmer påföljden till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst. Samtidigt döms han också att betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till de drabbade grannarna.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load