En grävmaskinist i 60-årsåldern misstänks för dråpförsök efter ett bråk på en byggarbetsplats i Norrahammar. Foto: Temabild, Pixabay

Grävmaskinistens förklaring: Därför svingade jag skopan

En grävmaskinist är misstänkt för dråpförsök efter att ha svingat med en skopa mot flera personer i Norrahammar förra veckan. Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket ska händelsen ha föregåtts av ett bråk där grävmaskinisten utsattes för hot, rapporterar P4 Jönköping.

Det var i fredags som ett bråk utbröt på en byggarbetsplats i Norrahammar. En grävmaskinist ska då ha svingat med skopan mot flera personer. Han är nu misstänkt för dråpförsök.

Efter händelsen har företaget där mannen jobbar lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket. Enligt anmälan ska attacken ha föregåtts av en dispyt där flera personer som bor i närheten anklagade grävmaskinisten för att ha kört över deras garageuppfart. Det rapporterar P4 Jönköping.

Personerna ska då ha hotat med att slå ihjäl grävmaskinisten och kastat stenar mot maskinen. En eller flera stenar ska ha gått genom rutan på maskinen och träffat mannen i huvudet så att han började blöda.

Enligt anmälan ska mannen ha svingat med skopan för att hindra personerna från att ta sig in i maskinen. När situationen sedan lugnat ner sig ska grävmaskinisten själv ha larmat polisen.

Grävmaskinist löpte amok på bygge

-----

No more pages to load