Foto: Polisen / SVT

GW om dubbelmordet: ”Bevisningen är 120-procentig”

På tisdagen väcktes åtal mot den 24-åriga Mullsjöbo som misstänks ha mördat ett äldre par i Mantorp i somras. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson är övertygad om att mannen är skyldig till dubbelmordet.

– Bevisningen mot honom är 120-procentig, säger han i tisdagens avsnitt av Veckans brott i SVT.

Vid en pressträff på tisdagen presenterade Åklagarmyndigheten bevisen mot den 24-årige Mullsjöbon, som tidigare är ostraffad.

– En tidigare ostraffad person som brottsdebuterar på det här viset, det är ovanligt naturligtvis, säger Leif GW Persson i programmet.

Den 24-årige mannen nekar till att ha mördat paret. Men kriminologiprofessorn är ändå övertygad om att han gjort sig skyldig till brottet.

– Bevisningen mot honom är 120-procentig. När jag först hörde talas om det där fallet, då var jag tveksam på två punkter. För det första om han hade haft någon med sig. Det händer nämligen ganska ofta, att de har en eller kanske flera medgärningsmän. Men jag köper den här beskrivningen man har gett. Man borde ha hittat spår efter dem också i så fall, säger GW Persson och fortsätter:

– Det andra var valet av offren. De där offren brukar sällan väljas av en slump, utan gärningsmannen har någon form av historisk kunskap om dem. Men här verkar det som offren drabbas som ett resultat av hans uppsökande verksamhet.

Själv hävdar 24-åringen att han hade någon med sig på platsen.

– Nu har han sagt att han varit där, men han har inte gjort någonting som kan fälla honom för mord. Det köper jag inte alls, för den tekniska bevisningen mot honom talar övertygande för att det är just han som gjort det där.

Enligt Leif GW Persson har 24-åringen anpassat sin berättelse allt eftersom.

– Det blir ju lite fånigt i det läget då polisen kan visa någonting fullt ut. Och då anpassar du dig gradvis på det för dig lämpligaste sättet. Det är då man för in de där okända personerna som har varit med och som man tyvärr inte vågar nämna beroende på att man har en hotbild mot sig.

Att Mullsjöbons förklaring skulle hålla i rätten bedömer GW Persson som uteslutet.

– Det finns ingen möjlighet att han skulle komma undan med det, säger han.

Bestialiska mordfynden som ledde polisen till Mullsjömannen

-----

No more pages to load