Polishuset i Jönköping. Foto: Mattias Landström

Han tar över som polischef i Jönköping

Nu är det klart vem som blir polisområdeschef i Jönköping efter Johan Norrman. Det blir ett välkänt namn inom polisen, nämligen Lennart Leijon.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda polisområdet, och hoppas kunna motsvara de förväntningar som detta innebär, säger han.

Lennart Leijon har nu tillträtt som ordinarie polisområdeschef för polisområde Jönköping i polisregion Öst. Han har tidigare varit tillförordnad chef för polisområdet efter att Johan Norrman lämnade myndigheten för ett nytt uppdrag hos Kustbevakningen. Innan dess var han kanslichef för polisområde Jönköping från att den nya myndigheten bildades 2015.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda polisområdet, och hoppas kunna motsvara de förväntningar som detta innebär. Eftersom jag har varit involverad i ledningen av polisområdet de senaste åren har jag god inblick i vilka utmaningar vi står inför. Jag är trygg med den kompetens jag vet finns i organisationen och att jag känner verksamheten, säger Lennart Leijon, i ett pressmeddelande.

Leijon har ett förflutet som bland annat biträdande operativ chef i den tidigare myndigheten i Jönköpings län och innan dess flera chefsuppdrag i dåvarande polismyndigheten Västra Götaland, polisområde Skaraborg.

– Jag är glad över att Lennart nu kliver in i polisområdesuppdraget fullt ut. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra mycket positivt i både regionens och polisområdets verksamhet, säger Ulrika Herbst, regionpolischef region Öst.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load