En dykare från räddningstjänsten klättrade ner för att rädda en katt vid Bergs slussar utanför Linköping. Foto: Andreas Schander

Här räddas katten ur iskalla vattnet vid turistattraktionen

En katt ramlade ner i slussen, ett fall på cirka åtta meter, och blev kvar på en stenavsats. Men efter en hjälteinsats kunde kissen komma upp på säkrare mark.

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Bergs slussar utanför Linköping. Två förbipasserande hade hört ett ljud från botten i en av slussarna. En högt jamande katt satt på en stenavsats längst ner i en av slussarna.

En dykare från räddningstjänsten klättrade ner för att sakta närma sig den oskadda men rädda katten. Efter några flyktförsök insåg katten att det var bäst att låta sig infångas.

– Det blev inte så mycket dykning, säger dykaren och dagens djurhjälte, Emil Lönn från Räddningstjänsten Östra Götaland.

Däremot blev det en klättring på cirka åtta meter tur och retur. Han placerade olyckskatten i en väska som sedan kunde firas upp till fastare mark. Det var färdigslussat för den här gången.

– Den ser ganska ung ut, säger Erik Lööv från räddningstjänsten, innan katten kunde släppas ut på säkrare mark.

När Erik Lööv öppnade väskan kikade den unga och blöta katten ut för att sedan komma på fri tass efter drunkningsdramat. Kissen tog ett skutt åt motsatt håll ifrån slussen och försvann bort.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load