Foto: Wikimedia Commons

Huskvarnabo vabbade för 250 000 – var aldrig hemma

Genom att ansöka om tillfällig föräldrapenning (vab) vid en lång rad tillfällen lyckades en man i 35-årsåldern få drygt 244 000 kronor utbetalt från Försäkringskassan. Problemet var bara att han aldrig var hemma med barnen, utan jobbade som vanligt.

Det var mellan 2013 och 2015 som en Huskvarnabo i 35-årsåldern bluffade till sig hundratusentals kronor i bidrag. Nu döms han för en rad brott i Jönköpings tingsrätt.

Enligt domen har mannen vid sammanlagt 52 tillfällen ansökt om och fått tillfällig föräldrapenning beviljad. Vid alla dessa tillfällen ska han ha uppgivit vilka sjukdomar barnen haft och att han avstått arbete på grund av detta. Men i själva verket var han aldrig hemma med barnen, utan jobbade som vanligt.

Eftersom mannen gått systematiskt tillväga och det handlar om stora belopp bedömer tingsrätten det hela som ett grovt bidragsbrott. Sammanlagt ska mannen ha lyckats lura till sig drygt 244 000 kronor i bidrag.

Själv hävdar mannen att han trodde sig ha rätt till pengarna. Men den förklaringen avfärdas av tingsrätten.

Mannen döms också för penningtvätt, då han enligt domen genom olika bankkonton omsatt pengar från en rad internetbedrägerier. Mannen nekar även till dessa anklagelser.

Slutligen döms mannen även för flera fall av narkotikabrott och ringa dopningsbrott. Sammantaget har tingsrätten beslutat att mannen ska dömas till skyddstillsyn med 200 timmars samhällstjänst.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load