Foto: Andreas Schander

I dag inleds rättegången – följ liverapporteringen på News

I dag tisdag inleds rättegången mot 24-åringen från Mullsjö som misstänks för dubbelmordet utanför Mantorp förra året. News finns på plats i Linköpings tingsrätt för att direktrapportera när rättegången i dag inleds klockan 09.00.

LIVE: Följ rättegången minut för minut här

Hela den första rättegångsdagen kommer att ägnas enbart till åklagarens sakframställan då förundersökningsprotokollet är på omkring 4 000 sidor.

24-åringen har hela tiden nekat till mord men medger att han har varit på mordplatsen och att han deltog i tejpningen av det mördade paret. Paret var fasttejpade vid sina köksstolar. Det hade även tejpats över parets ansikten på ett sådant sätt att tejpningen, enligt åklagaren, i sig var dödande. Senare har parets halsar skurits av.

24-åringen erkänner också att han har tagit ut 15 000 kronor från den mördade kvinnans konto.

Under onsdagen är det försvarsadvokatens tur att hålla sin sakframställan. Då ska även förhör hållas med anhöriga till det mördade paret. På torsdag ska den misstänkte Mullsjöbon höras. Efter det tar rättegången några dagars paus för att återupptas igen på tisdag 6 mars, då vittnen ska förhöras.

På onsdag 7 mars fortsätter förhör med vittnen. Då väntas båda sidor även hålla sina slutpläderingar samt att åklagaren då ska lägga fram ett straffyrkande.

LIVE: Följ rättegången minut för minut här

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load