Foto: Mattias Landström

Jönköpingspolisen utsattes för dubbla stenattacker

 

Inom loppet av några månader gick en man i 25-årsåldern till dubbel attack mot polishuset i Jönköping. Nu döms han i tingsrätten.

Det var under slutet av 2016 som polishuset i Jönköping utsattes för skadegörelse vid två olika tillfällen. I båda fallen var det en man i 25-årsåldern som låg bakom.

Vid det första tillfället, som ägde rum i september 2016, ska han ha kastat sten mot polishuset och slitit loss en porttelefon. Enligt domen mot mannen ska det här ha orsakat skador för närmare 18 000 kronor.

Vid det andra tillfället, i december samma år, förstördes också en porttelefon. Precis som den första gången kastade mannen sten mot fönster vid polishusets entré. Den andra gången uppstod skador för över 30 000 kronor.

Mannen ska vid båda tillfällena ha varit drogpåverkad. Enligt vad han själv har berättat i förhör befann han sig vid polishuset vid det andra tillfället för att göra en anmälan om misshandel riktad mot polisen.

Mannen döms även för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrottet. Straffet bestäms till två månaders fängelse och drygt 40 000 kronor i skadestånd.

-----

No more pages to load