Mullsjömördaren Edvin Gyllensvaan döms till livstids fängelse

Den 24-årige dubbelmördaren Edvin Gyllensvaan från Mullsjö döms till livstids fängelse. Det meddelade Linköpings tingsrätt i dag.

Det var 12 juni förra året som ett äldre par hittades brutalt mördade i sitt egna hem. De båda hade utsatts för mycket brutalt våld innan de mördades. Dubbelmördaren, Edvin Gyllensvaan, 24-åring från Mullsjö har  nu fått sin dom.

Mördaren fick först genomgå en rättspsykiatrisk undersökning men bedömdes inte lida av någon allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för morden. Han lider heller inte i dag av någon psykisk störning vilket gjorde att 24-åringen kunde dömas till fängelse.

Edvin Gyllensvaan döms för dubbelmord samt bedrägeri. 24-åringen mördade ensamt paret genom att skära halsen av dem efter att han hade tejpat deras ansikten med silvertejp.

Edvin Gyllensvaan har hela tiden nekat till morden och hävdar att det var två andra personer som utförde morden och att han själv endast var chaufför. Tingsrätten är övertygad om att hans berättelse är helt och hållet påhittad och att han ensamt utförde morden. Motivet ska vara rån men har varit svårt att förklara, enligt sinnesundersökningen, med det brutala våldet. Men eftersom resultatet av sinnesundersökningen kan det konstateras att Gyllensvaan har svårt att känna empati och har svårt att visa känslor, vilket kan vara en förklaring till brutalt väl för att råna det äldre paret.

Nu döms han till lagens strängaste straff.

Gåtan Edvin Gyllensvaan: skötsam familjefar – och mördare

-----

No more pages to load