Foto: Arkivbild

Krögare knivhögg ihjäl tidigare anställd

En bostadstvist slutade med att en man höggs ihjäl med kniv på en restaurang i Nässjö. Nu åtalas den tidigare restaurangägaren för mord.

Det var i början av januari som en anställd på en restaurang i centrala Nässjö attackerades med kniv. Mannen ådrog sig så svåra skador att han avled kort därefter.

Upprinnelsen till knivattacken var en konflikt med restaurangens tidigare ägare, en man i 45-årsåldern. Den anställde bodde tillsammans med sin familj i en lägenhet som hyrdes ut av den förre restaurangägaren. I samband med ägarbytet uppstod en tvist om huruvida den anställde hade rätt att bo kvar i lägenheten eller inte.

Den tidigare restaurangägaren har erkänt att han gått till restaurangen den aktuella dagen för att konfrontera mannen angående lägenheten. Han medger också att de råkat i slagsmål och att han då huggit mannen med en kniv. Men han hävdar samtidigt att han inte hade för avsikt att döda. Anledningen till att han gick till restaurangen ska ha varit att prata med mannen och kräva tillbaka nyckeln till lägenheten.

– Det är inte mord. Jag tycker det är att jag försvarade mig, säger mannen i förhör med polisen.

Men åklagaren anser att mannen ska dömas för mord. Rättegången mot honom inleds i Eksjö tingsrätt den 30 maj.

Ung man mördad på restaurang

-----

No more pages to load