Obs! Personen på bilden har inget samband med händelsen. Foto: Mattias Landström / Pixabay

Kvinna försökte bränna ihjäl sovande barn

En kvinna i 30-årsåldern ska ha anlagt en brand i en lägenhet där en mamma och hennes två barn befann sig. Nu åtalas hon för grov mordbrand i Jönköpings tingsrätt.

Det var en natt i mitten av december förra året som det började brinna i en lägenhet på en ort i länet. I lägenheten befann sig då en mamma och hennes två minderåriga barn.

Branden ska ha anlagts genom att brandfarlig vätska hälldes genom brevinkastet på ytterdörren och därefter antändes. Nu åtalas en kvinna i 30-årsåldern för grov mordbrand.

Av åtalet framgår att branden orsakade skador på ytterdörren, men att den kunde släckas innan den spred sig vidare. Som bevisning mot kvinnan åberopar åklagaren bland annat fynd från hennes bostad som anses kunna kopplas till gärningen.

Dessutom åberopas vittnesmål från drabbade, vittnen från platsen och flera poliser som deltagit i utredningen mot kvinnan. En av kvinnans anhöriga har också kallats att vittna under rättegången. Kvinnan anhölls kort efter händelsen och häktades därefter.

Vad kvinnan ska ha haft för motiv till att anlägga branden framgår inte av åtalet. Den misstänkta kvinnan nekar till brott.

-----

No more pages to load