Villainbrott i Taberg

Håll dig uppdaterad om de senaste blåljushändelserna i Jönköping – allt i ett flöde.

Är du på plats där det händer? Tipsa oss gärna på press@jkpgnews.se.

Här kan du följa det aktuella trafikläget i Jönköping.

21 juni 2018

03.43. Villainbrott i Taberg

Under natten till torsdag larmades polisen om ett inbrott i en villa i Taberg. Husägaren var inte hemma utan ett hemmalarm hade utlöst.

Det är fortfarande oklart vad som eventuellt har stulits.

20 juni 2018

16.37. Hotfull man vägrade betala för bensin

En man i 20-årsåldern har omhändertagits av polis efter att ha uppträtt hotfullt och vägrat betala för drivmedel på en bensinstation vid Vårstadrondellen i Huskvarna.

Mannen misstänks i nuläget för drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk samt innehav), brott mot knivlagen och grov olovlig körning.

19 juni 2018

17.43. Olycka på E4 genom Jönköping

En trafikolycka inträffade på E4 genom Jönköping. En personbil krockade med en lastbil höjd med Ekhagen i norrgående riktning.

Ingen person kom till skada. Personbilen behövde bärgas från platsen.

17.06. Trafikolycka på riksväg 40

Två personbilar krockade på riksväg 40 väster om Jönköping. I samband med bärgningsarbetet stängdes vägen av i riktning mot Jönköping.

Det finns inga uppgifter om personskador.

08.16. Kvinna död – blev påkörd av lastbil

En kvinna i 80-årsåldern skadades mycket allvarligt efter att ha blivit påkörd av en lastbil utanför Hemköp vid Munksjöstaden. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

18 juni 2018

18.05. Lastbilsolycka på E4

En lastbil krockade med en personbil på E4 genom Jönköping. Olyckan inträffade i norrgående riktning i höjd med Ljungarum.

Enligt räddningstjänsten kom ingen person till skada. Personbilen behövde däremot bärgas från platsen. Mindre köer ska ha uppstått i samband med räddningsarbetet.

15 juni 2018

17.59. Kilometerlånga köer på E4

Foto: Adam Jönsson
Foto: Adam Jönsson

Vid 18-tiden hade långa köer bildats på E4 norr om Huskvarna i norrgående riktning. Enligt uppgifter till News ska en tankbil ha fått motorstopp i höjd med Brahehus. En polispatrull hade då larmats till platsen, men det ska inte röra sig om någon allvarlig händelse.

15.53. Kökrock på Öster

Två personbilar kolliderade på Odengatan. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en kökrock utan personskador. Begränsad framkomlighet rådde i samband med räddningsarbetet.

13.54. Husvagn blockerade trafik på E4

Ett husvagnsekipage ska ha fått punktering och blockerat omkörningsfilen på E4 i höjd med Solåsen. Händelsen ledde till begränsad framkomlighet i norrgående riktning.

13.21. Kökaos efter E4-krasch

Långa köer uppstod efter att en lastbil krockat med en personbil på E4 i höjd med Österängen. Olyckan inträffade vid påfarten mot Elmia i södergående riktning.

Ingen person kom till skada. Vid 14-tiden på eftermiddagen var räddningsarbetet klart på platsen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

13 juni 2018

19.48. Trafikolycka i Göteborgsbacken

En personbil uppges ha kört in i ett räcke i Göteborgsbacken. Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Ulricehamn. Vid 20-tiden rådde begränsad framkomlighet på platsen enligt Trafikverket.

10.12 Lägenhetsbrand i Huskvarna
Ett SOS-alarm inkom klockan 10.12 om att det brinner i en lägenhet i ett hyreshus på Kungsgatan i Huskvarna.

07.51. Krock på Öxnehagaleden

Två bilar kolliderade i en korsning på Öxnehagaleden under onsdagsmorgonen. Den ena föraren misstänks ha brustit mot väjningsplikten.

Polisen har upprättat en anmälan för vidare utredning. Ingen ska ha skadats i olyckan.

12 juni 2018

16.39. Polispådrag efter bråk i city

Sent på tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett pågående bråk mellan en man och en kvinna på Klostergatan i Jönköping. Enligt polisen presstalesperson ska mannen ha försökt få kontroll på kvinnan, som var väldigt upprörd. Ingen ska ha kommit till skada.

Kvinnan fördes därefter till en vårdinrättning, uppger polisens presstalesperson. Det finns ingen misstanke om brott.

04.02. Lastbilschaufför väcktes av tjuvar på flaket

En lastbilschaufför vaknade tidigt på tisdagsmorgonen och upptäckte att tjuvar var i full färd med att stjäla gods från flaket. Chauffören sov i lastbilen som stod parkerad på Götaström rastplats intill E4, strax utanför Skillingaryd.

När polisen anlände till platsen hade de misstänkta gärningspersonerna försvunnit. De är fortfarande på fri fot.

11 juni 2018

19.48. Fyra gripna för rån i Mullsjö

På måndagskvällen utsattes en butik i centrala Mullsjö för rån. Flera personer ska med våld ha tvingat till sig cigaretter. Flera polispatruller beordrades till platsen.

Senare på kvällen greps fyra personer, samtliga män i övre tonåren, misstänkta för rån.

18.02. Lastbilsolycka vid Gränna

En lastbil kolliderade med en personbil på E4. Olyckan inträffade i norrgående riktning strax norr om Gränna. Tre personer ska ha drabbats.

Enligt polisen rörde det sig om en lättare kollision utan personskador. Det finns ingen misstanke om trafikbrott.

14.42. Kilometerlånga köer på E4 efter olycka

En singelolycka inträffade på E4 söder om Jönköping. En personbil ska ha kört in i mitträcket i höjd med Torsvik i södergående riktning.

I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet på platsen. Mellan 15 och 16 på eftermiddagen uppstod kilometerlånga köer mellan Råslätt och Torsvik.

11.41. Brand i industri Taberg

Straxt efter halv tolv på måndagsförmiddagen inkom larm om brand i en industri i Taberg. Enligt de första rapporterna från första räddningsenhet på plats så handlar det om brand i ett ventilationssystemet i en mindre industribyggnad.

Räddningstjänsten undersöker eventuell brandspridning.

Inga personskador har rapporterat. Polisen misstänker inget brott.

10 juni 2018

04.44. Aggressiv stenkastare gripen av polis

En man i 25-årsåldern greps tidigt på söndagsmorgonen efter att ha misshandlat en kvinna och kastat sten mot parkerade bilar.

9 juni 2018

20.00. Mordförsök i länet

Två män hamnade i bråk i Gislaved på lördagskvällen. Bråket slutade med svåra skador och två anmälningar om försök till mord.

15.12. Ung man omkom i mc-olycka

En ung man omkom på lördagseftermiddagen i en singelolycka med motorcykel på Smedtorpsgatan på Egnahem i Huskvarna.
Inga andra fordon eller personer ska ha varit inblandade, men exakt vad som hänt är oklart.

8 juni 2018

21.01. Trafikolycka vid Röde Påle

Två personbilar ska ha krockat på Barnarpsvägen söder om Jönköping. Olyckan ska ha inträffat i höjd med Röde Påle.

19.11. Djurvarning på E4

Ett rådjur uppges röra sig väldigt nära vägbanan på E4 genom Jönköping. Djuret ska ha siktats mellan Ljungarum och Ryhov, uppger Trafikverket.

På E4 norr om Jönköping, mellan Vättersmålen och Gyllene Uttern, ska däckrester ha hamnat på vägbanan. Vid 19-tiden var Trafikverkets personal på väg till platsen.

11.25. Buss blockerade E4

En buss full med passagerare fick haveri på E4 i norrgående riktning strax norr om Gränna. Polisen beordrades till platsen och hjälpte till med att varna övriga trafikanter. Strax efter klockan 13 hade bussen bärgats och trafiken flöt på normalt igen. Busspassagerarna fick fortsätta från platsen med en annan buss, uppger polisen.

07.51. Brinnande lastbil på 195:an

Räddningstjänsten larmades på fredagsmorgonen till Habo, detta på grund av en lastbilsbrand. Branden startade på väg 195 söder om Fagerhult.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada och händelsen ska ha haft obetydlig påverkan på trafiken.

04.08. Inbrottsförsök i Pingstkyrkan

Pingstkyrkan på Lagermansgatan i Jönköping drabbades av ett inbrottsförsök under natten till fredag. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en ruta krossats på kyrkan. En anmälan om försök till inbrottsstöld har upprättats.

I nuläget finns ingen misstänkt.

7 juni 2018

21.52. Singelolycka i Huskvarna

En trafikolycka med en personbil inblandad ska ha inträffat på Jönköpingsvägen i Huskvarna. Olyckan uppges ha inträffat i höjd med Husqvarna museum.

19.23. Polispådrag efter bråk i Jönköping – en gripen

En man i 20-årsåldern greps på torsdagskvällen misstänkt för misshandel. Detta efter att polisen larmats om ett bråk på Barnarpsgatan strax före halv åtta. Flera polispatruller deltog i insatsen.

Två personer ska ha varit inblandade i bråket. Det är i nuläget oklart om någon person skadats allvarligt. Polisens presstalesperson hade sent på torsdagskvällen inga uppgifter om att någon person förts med ambulans till sjukhus.

6 juni 2018

22.47. Butik i city började brinna

Foto: Adam Jönsson
Foto: Adam Jönsson

Sent på onsdagskvällen kom det ett larm om en brand i livsmedelsbutiken Chili & Basilika på Östra storgatan i Jönköping.

Vid räddningstjänstens framkomst kunde det konstateras att branden var begränsad till butiken och man kunde snabbt släcka elden.

Därefter påbörjade räddningstjänsten arbete med att ventilera brandrök och kontrollera så att brand och rök inte spridit sig till andra delar av fastigheten.

15.10. 30 brandmän bekämpade skogsbrand i Månsarp

Skogsbrand i Månsarp. Foto: läsarbild
Skogsbrand i Månsarp. Foto: läsarbild

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en skogsbrand i västra Månsarp. Flera brandbilar och ambulans skickades till platsen och drygt 30 brandmän arbetade med att försöka släcka elden, som enligt räddningstjänsten var 100 gånger 100 meter.

Vid 17.30 kom beskedet att branden var släckt och eftersläckningsarbetet kommer att pågå under hela natten.

5 juni 2018

20.27. Räddningspådrag i centrum – föll från sex meter

Foto: Hans Järeby
Foto: Hans Järeby

En person ska ha fallit drygt sex meter från en avsats på Kanalgatan i Jönköping. Vad som föranlett händelsen är oklart. Skadeläget för den drabbade är heller inte känt i nuläget.

19.37. Trafikstopp i city – buss körde fast

På tisdagskvällen blockerades trafiken i korsningen Östra storgatan/Björngränd då en ledbuss kört fast i ett betongfundament. Trafiken ska ha stått stilla i en dryg timma innan bussen kunde bärgas från platsen.

Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström

17.15. Bråk i centrala Jönköping

Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström

Flera polispatruller larmades till ett pågående bråk på Resecentrum i Jönköping. Ett tiotal ungdomar ska ha bråkat och sedan vägrat lämna platsen när väktare ingrep. Ungdomarna försvann därefter från platsen när polispatrullerna dök upp. Det finns ingen misstanke om brott.

15.25. Bil tappade hjul – fick bärgas

Räddningstjänsten larmades om en singelolycka vid Jordbrorondellen. Det visade sig att en personbil hade tappat ett hjul och behövde bärgas. I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet förbi platsen.

12.55. Person påkörd vid skola

En gångtrafikant blev påkörd av en mopedist på Huskvarnavägen vid Prolympia. Enligt räddningstjänsten var totalt tre personer inblandade i olyckan. En av dem fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador.

11.03. Mc-förare avliden efter lastbilskrasch

En mc-förare skadades allvarligt efter att ha krockat med en lastbil norr om Tranås. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att motorcyklisten, en man i 70-årsåldern, avlidit av sina skador.

07.26. Misstänkt cykeltjuv greps under morgonen

Polisen fick under tisdagsmorgonen samtal om att en man uppträdde misstänksamt på Myntgatan i Jönköping. När polisen kom till platsen var mannen kvar. Han hade bland annat en tillsynes dyrbar elcykel med sig.

Mannen, som är i 45-årsåldern, greps misstänkt för stöld. Polisen arbetar nu med att utreda vem som äger cykeln.

4 juni 2018

18.27. Mc-förare död – krockade med buss

En mc-förare i 70-årsåldern skadades allvarligt efter att ha krockat med en buss på Jönköpingsvägen i Nässjö. Mannens liv gick inte att rädda.

17.38. Cyklist påkörd i city

Foto: Hans Järeby
Foto: Hans Järeby

En bilist har krockat med en cyklist i centrala Jönköping. Olyckan inträffade utanför Coop Konsum vid Östra torget.

16.22. Singelolycka på riksväg 40

En personbil ska ha kört in i mitträcket i höjd med västra Jära på riksväg 40. Ingen person kom till skada, men bilen behövde bärgas från platsen.

I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet i båda riktningar.

16.25. Bilkrasch på Solåsen

Tre personbilar krockade på Bangårdsgatan. Totalt drabbades fyra personer. En av dem fördes med ambulans till sjukhus.

15.28. Mopedolycka i centrala Jönköping – en till sjukhus

En bilist krockade med en mopedist på Väster i Jönköping. Olyckan inträffade i korsningen Gjuterigatan/Kyrkogatan.

En person fördes med ambulans till sjukhus med en befarad fotskada. I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet på platsen.

3 juni 2018

23.20 Stulen moped sattes i brand

En stulen moped sattes i brand på Oxhagsgatan på Öxnehaga sent på söndagskvällen. Foto: läsarbild/ Mattias Landström
En stulen moped sattes i brand på Oxhagsgatan på Öxnehaga sent på söndagskvällen. Foto: läsarbild/ Mattias Landström

Sent på söndagskvällen ryckte räddningstjänst och polis ut till Oxhagsgatan på Öxnehaga efter larm om att en moped brann.  Mopedbranden ska ha startat vid en gång- och cykeltunnel.

Enligt de första uppgifterna brann det även i ett träd, något som senare visade sig vara felaktigt.

– Vi åkte till platsen och kunde konstatera att den där mopeden hade blivit stulen. Vi har påbörjat en utredning om tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse genom brand. Det ska ha setts några ungdomar på platsen som plötsligt sprungit därifrån, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

I nuläget finns det ingen misstänkt för brottet.

22.00 Granne gick till attack mot kvinna

En kvinna i 30-årsåldern blev på söndagskvällen attackerad av sin granne i Mullsjö. En vän till kvinnan lyckades dock avbryta misshandeln.

Grannen, en man i 20-årsåldern, greps misstänkt för misshandel samt ofredande. Han anhölls efter förhör.

1 juni 2018

15.51. Boende fick evakueras efter brand i källare

Boende i ett flerfamiljshus på Strandvägen i Huskvarna fick evakueras efter att det började brinna i källaren. Flera enheter från räddningstjänsten kom till platsen och rökdykare kunde gå in och släcka elden snabbt.

Ventilering pågår nu av källare och trapphus.


06.55. En till sjukhus efter krock i morgontrafiken

Två bilar var på fredagsmorgonen inblandade i en krock i höjd med macken vid Månseryds trafikplats mellan Jönköping och Bankeryd. Enligt räddningstjänsten befann sig en person i varje fordon, varav en fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Trafiken kunde passera förbi olycksplatsen under räddningsarbetet. En av bilarna behövde bärgas från platsen.

31 maj 2018

19.28. Olycka på E4-avfarten vid A6

En personbil ska ha kört in i en lyktstolpe på avfarten från E4 vid A6 i norrgående riktning. Det finns inga uppgifter om personskador.

18.42. Tre drabbade i lastbilsolycka 

En lastbil körde in i en personbil bakifrån på riksväg 26/47 mellan Jönköping och Mullsjö. Olyckan inträffade i höjd med Risbro. Ingen person kom till skada.

I samband med räddningsarbetet på platsen rådde begränsad framkomlighet. Lastbilen behövde bärgas.

17.12. Äldre kvinna påkörd i centrala Jönköping

Foto: Daniel Bacelj
Foto: Daniel Bacelj

En kvinna i 60-årsåldern ska ha blivit påkörd av en mopedist på Slottsgatan i Jönköping. Skadeläget är oklart. Enligt polisen finns ingen misstanke om brott i nuläget.

16.16. Trafikstopp efter krasch på länsväg 195

Två bilar krockade på länsväg 195 söder om Habo. Olyckan inträffade vid avfarten mot Domsand. Fyra personer drabbades. Två av dem fördes med ambulans till sjukhus.

I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av för södergående trafik. Långa köer uppstod i både norr- och södergående riktning. Strax före halv sex hade båda bilarna bärgats från platsen. Trafiken flöt då på normalt igen, uppger polisen.

14.11. Räddningspådrag vid brand i Bankeryd

På torsdagseftermiddagen larmades flera enheter från räddningstjänsten till en misstänkt skogsbrand i Bankeryd. Det visade sig att det hade brunnit i område på cirka 20 kvadratmeter intill i ett skogsområde nära Vättern. Vid halv tre-tiden meddelade räddningstjänsten att eftersläckningsarbete pågick. Några styrkor hade då redan återvänt till Jönköping.

Enligt källor bor en känd idrottsprofil på den adress som larmet ringdes in ifrån.

30 maj 2018

16.52. Långa köer efter krasch på E4

Två personbilar har krockat på E4 genom Jönköping. Olyckan inträffade vid Ekhagen i norrgående riktning. En person fördes med ambulans till sjukhus.

I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet. Som en följd av olyckan uppstod köbildning mellan Ryhov och Ekhagen. Efter att den ena bilen bärgats från platsen flöt trafiken på normalt igen strax före halv sex.

13.13. Mopedolycka i centrala Jönköping

På onsdagseftermiddagen kolliderade en mopedist med en bilist på Östra storgatan i Jönköping. Olyckan uppges ha inträffat vid korsningen mot Kilallén. Ingen person ska ha behövt uppsöka sjukhus.

Personbilen kördes av en kvinna i 45-årsåldern. Hon bötfälldes på platsen för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

06.55. Trafikolycka vid Vista kulle

Två lastbilar kolliderade på E4, strax innan Vista kulle rastplats, på onsdagsmorgonen. Olyckan inträffade i norrgående riktning. Skräp på vägbanan ställde till det för övrig trafik.

Lastbilarna kunde senare flyttas från platsen för egen maskin. Ingen person kom till skada.

29 maj 2018

19.14. Stal från matbutik på A6-området

Polisen har gripit man misstänkt för stöld från en matbutik på A6-området. Mannen ska ha lagt saker till ett okänt värde från butiken i en väska och sedan gått därifrån, något som upptäcktes av en väktare på platsen. Enligt polisen har mannen inte kunnat styrka sin identitet. Vid 21-tiden på tisdagskvällen var han därför fortfarande gripen.

17.04. Tonåring gripen efter attack utanför butik

Sent på tisdagseftermiddagen larmades polisen om ett bråk utanför en butik i centrala Nässjö. En person ska ha blivit huggen med någon form av tillhygge. Flera polispatruller beordrades till platsen. Vid 18-tiden greps en man i övre tonåren misstänkta för grov misshandel.

15.30. Halkvarning i Göteborgsbacken – utsläpp på vägen

Räddningstjänsten larmades till Göteborgsbacken där det skett någon form av utsläpp som orsakade halka. Det visade sig att en stor mängd kylarvätska hade läckt ut på vägbanan från en lastbil. I samband med saneringsarbetet stängdes ett körfält av i riktning mot Borås.

15.22. Långa köer efter däckolycka på E4

En trafikolycka inträffade på E4 i höjd med broarbetet söder om Gränna. Enligt räddningstjänsten hade en lastbil tappat ett däck som sedan kolliderat med en personbil. Olyckan ledde till köbildning i både norr- och södergående riktning då personbilen behövde bärgas från platsen. Två personer drabbades, men ingen av dem ska ha kommit till skada.

13.10. Post sattes i brand på Österängen

På tisdagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Österängen efter ett larm om rökutveckling i ett trapphus. Det visade sig att post hade börjat brinna på platsen. Elden kunde släckas och ingen person kom till skada. Polisen har anmält händelsen som skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

08.15. Krock mellan lastbil och personbil

En krock mellan en lastbil och personbil inträffade på länsväg 132 mellan Lekeryd och Huskvarna på tisdagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten ska incidenten ha varit av mindre art och ingen person behövde medfölja ambulans.

08.12. En till sjukhus efter mopedolycka vid ED-gymnasiet

En personbil och en moped krockade på Tullportsgatan i Jönköping på tisdagsmorgonen. Mopedisten har först med ambulans till sjukhus.

En personbil och en moped krockade utanför ED-gymnasiet på tisdagsmorgonen. Foto: Adam Jönsson
En personbil och en moped krockade utanför ED-gymnasiet på tisdagsmorgonen. Foto: Adam Jönsson

06.28. Brand i trävilla – boende har evakuerats

En elcentral fattade eld i en trävilla på Hagavägen i Tenhult på tisdagsmorgonen. En person fick evakueras.

00.57. Polisjakt efter misstänkt rattfyllerist – prejades av vägen

Polisen jagade under natten till tisdag en misstänkt rattfyllerist i Huskvarna. Till slut tvingades polisen att preja fordonet för att få stopp på dess framfart.

Föraren av bilen, en man i 50-årsåldern, fick föras till sjukhus för att få en mindre sårskada i ett ben omsedd. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik.

Poliserna klarade sig utan skador.

28 maj 2018

20.06.Kastade engångsgrill – sophus började brinna

Klockan 20.12 larmades polis och räddningstjänst till Öxnehaga efter att en brand uppstod i ett fristående sophus. Branden kunde släckas snabbt av räddningstjänstens styrkor från Jönköping och Huskvarna.

Den troliga brandorsaken uppges vara en engångsgrill som någon kastat i soporna.

01.58 Bränsletjuvar greps på bar gärning

Under natten till måndag ertappades två män när de försökte stjäla bränsle på Vasavägen i Jönköping. Det var en väktare som upptäckte ett hål i staketet till bränsledepån och larmade polisen.

När polisen kom till platsen påträffades två män, i 65-årsåldern respektive 40-årsåldern, som greps misstänkta för försök till grov stöld.

27 maj 2018

19.51 Mc-olycka i city

På söndagskvällen inträffade en trafikolycka på Barnarpsgatan i Jönköping, där en personbil krockat med en motorcykel. Olyckan ska ha inträffat nära korsningen till Drottninggatan. Enligt räddningstjänsten fördes en person med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. I samband med räddningsarbetet dirigerades trafiken växelvis förbi platsen.

16.45. Krasch på E4

På söndagseftermiddagen uppstod trafikstörningar på E4 då en bilist körde in i mitträcket i södergående riktning i höjd med Gränna. Enligt räddningstjänsten hade fordonet snurrat runt på vägbanan och i samband med detta kolliderat med mitträcket. Ingen person kom till skada. Bilen bärgades däremot från platsen och samband med det arbetet kunde ett körfält hållas öppet förbi platsen.

16.20. Misstänkt oljeutsläpp från marknadsattraktion

Enligt ett SOS-larm ska ett flertal liter hydraulolja ha läckt ut från en av attraktionerna vid Slottsbron i Jönköping.

26 maj 2018

11.33. Trafikolycka vid Göteborgsbacken

På lördagsförmiddagen ska flera fordon ha fått väja för en bilist som tappade kontrollen över sitt fordon i Hagarondellen vid Göteborgsbacken. Enligt polisen ska föraren ha drabbats av sjukdomsfall. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Det finns heller ingen misstanke om brott.

25 maj 2018

19.19 Man misshandlad och rånad på Jönköpings marknad

En medelålders man blev misshandlad och rånad på pengar under Jönköpings marknad på fredagskvällen. Händelsen inträffade i Rådhusparken. Den drabbade mannen kunde peka ut gärningsmannen som greps av polis i anslutning till brottsplatsen. Mannen, som är i 50-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, anhölls senare.

16.13. Köbildning efter olycka i Göteborgsbacken

Sent på fredagseftermiddagen rådde begränsad framkomlighet i Göteborgsbacken efter att en personbil kört in i mitträcket. Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Borås. Trafikstörningar ska även ha uppstått på E4 efter en kökrock i höjd med Österängen strax efter klockan 16.

13.33. Singelolycka på riksväg 40

På fredagseftermiddagen körde en personbil in i mitträcket på riksväg 40. Olyckan inträffade i höjd med Västra Jära i riktning mot Ulricehamn. Bilen behövde bärgas från platsen, men ingen person kom till skada. Enligt räddningstjänsten uppstod mindre trafikstörningar på platsen i samband med räddningsarbetet.

12.26. Brand på Munksjö pappersbruk

Vid lunchtid på fredagen larmades räddningstjänsten om en brand på Munksjö pappersbruk. På plats visade det sig att det börjat brinna i en maskin, men att branden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen. Vid 13-tiden pågick arbetet med att säkerställa att branden inte spridit sig. Flera extra räddningsresurser har kallats till platsen för att delta i arbetet.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

11.52. Sjuktransportbil påkörd – fyra personer till sjukhus
Klockan 11.52 inkom ett SOS-larm om att flera fordon, däribland en sjuktransportbil, hade kolliderat på riksväg 31, 2,5 kilometer från Forserum i riktning mot Jönköping. Fyra personer fick föras till sjukhus. 

04.29. Glömd mat orsakade räddningspådrag i Huskvarna

Under natten till fredag besvarade räddningstjänsten ett larm om röklukt i ett flerfamiljshus på Torsgatan i Huskvarna.

Under larmsamtalet, som handlade om en tjutande brandvarnare och röklukt, kom en granne in i lägenheten och kunde konstatera glömd mat. Det fanns en person kvar i lägenheten som var oskadd.

Räddningstjänsten åkte till adressen för att bedöma röklukten och ventilera ut rök.

24 maj 2018

23.30. Tumult mellan lastbilschaufförer – man knivhotad

Sent på torsdagskvällen larmades polisen till en distributionsfirma vid Gamla flygfältet i Jönköping med anledning av att en person blivit hotad med kniv.

På plats kunde polisen konstatera att två långtradarchaufförer hamnat i dispyt med varandra efter att de kört ihop lite grann med sina fordon. En man i 60-årsåldern greps misstänkt för grovt olaga hot alternativt försök till misshandel.

20.23. En till sjukhus efter mopedkrasch

På torsdagskvällen krockade två mopedister på en mindre grusväg utanför Tenhult. Enligt polisen möttes mopedisterna i en dold kurva. En av de olycksdrabbade ska ha brutit benet och har förts med ambulans till sjukhus. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

18.58. Timmerkaos på E4 norrut

Foto: Andreas Schander
Foto: Andreas Schander

En lastbilsolycka har lett till kraftiga trafikstörningar på E4 i höjd med Linköping. Stora mängder timmer har hamnat över vägbanan, vilket skapar framkomlighetsproblem i båda riktningar under kvällen.

13.46. Två personer fastklämda under vägbro

På torsdagseftermiddagen inträffade en singelolycka med en personbil på riksväg 34 i Nässjö. Två personer fastnade under bron vid trafikplats Nässjö västra och behövde räddningstjänstens hjälp med att komma loss. Under räddningsarbetet rådde totalstopp i trafiken.

Strax före halv tre på eftermiddagen ska de olycksdrabbade ha tagits loss. Båda två fördes med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. Enligt räddningstjänsten kommer trafiken på norra infarten till Nässjö från riksväg 31/40 att påverkas fram till halv fyra-tiden.

8.30-tiden. Pådrag i city efter misstänkt brand.
Strax efter klockan 8.30 på torsdagen larmades räddningstjänsten till Bredgränd efter ett misstänkt larm om brand. Räddningstjänsten behövde inte göra en större insats då det hela rörde sig om ett automatiskt brandlarm. Enligt uppgifter till Larmcentralen var det “hantverkardamm” som utlöste larmet.

23 maj 2018

22.31. Citybilist mejade ner vägskylt

Foto: Adam Jönsson
Foto: Adam Jönsson

Sent på onsdagskvällen inträffade en olycka i centrala Jönköping, då en vägskylt kördes ner på Östra storgatan vid Undergången. Föraren, som uppges vara en yngre kvinna, ska ha klarat sig oskadd.

20.08. Stöldkupp mot bilfirmor i Jönköping

På onsdagskvällen greps tre män i 20-årsåldern misstänkta för att ha stulit ett stort antal bilbatterier från olika bilfirmor i Jönköping under dagen. Polisen larmades då männen sågs stjäla bilbatterier från en container vid en bilfirma på Öster under kvällen.

14.48. Räddningspådrag vid källarbrand

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus på Bankgatan i Bankeryd. Rökutveckling hade uppmärksammats från byggnadens källare. När räddningstjänsten kom till platsen hade huset utrymts. Det visade sig att en isolerad del i källaren hade orsakat rökutvecklingen. Efter ett enklare släckningsarbetet ägnade sig räddningstjänsten åt att ventilera ut rök från huset.

11.44. Tre bilar krockade på Bangårdsgatan – en person förd till sjukhus

Det var klockan 10.44 på onsdagen som SOS larmades om att tre personbilar hade kolliderat på Bangårdsgatan i Jönköping. Tre personer drabbades och en av dem fick föras med ambulans till sjukhus. Det finns inga uppgifter om skadeläget.

Två av bilarna fick bärgas från platsen.

22 maj 2018

19.01. Mopedist till sjukhus – kraschade vid Vätterstranden

På tisdagskvällen fördes en mopedförare till sjukhus efter en olycka på Huskvarnavägen i höjd med Vätterstranden. Enligt räddningstjänsten hade mopedföraren bromsat in kraftigt för en bil och sedan kört omkull. Skadeläget för den drabbade är oklart. I samband med räddningsarbetet på platsen ska mindre trafikstörningar ha uppstått.

15.29. Brand i lägenhetshus

På tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en brand i ett lägenhetshus i Mullsjö. Rökdykare gick in och släckte branden som ska ha uppstått i en av lägenheterna. Under eftermiddagen har räddningstjänsten arbetat med att ventilera ut rök från trapphuset och säkrat mot eventuell spridning av branden. Ingen person ska ha kommit till skada.

11.03. Lastbilsstopp i Göteborgsbacken

Strax efter klockan 11 på tisdagen larmades polisen om en stillastående lastbil i Göteborgsbacken. Lastbilsföraren lyckades senare ta sig från platsen för egen maskin. Strax före halv tolv ska trafiken ha flutit på normalt igen.

21 maj 2018

18.23. Lastbilshaveri på E4

En lastbil fick bärgas från E4 efter att ha fått motorstopp i höjd med Torsvik i södergående riktning.

12.24. Knarkpåverkad bilist stoppad i Jönköping

Vid lunchtid på måndag stoppade polisen en bil på Ryhovsgatan. Föraren, en man i 40-årsåldern, är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

11.05. Larm om drunkning i badsjö
Ett SOS-larm inkom om ett drunkningstillbud i Svarttorpasjön i Svarttorp, utanför HuskvarnaBrandflyg, drönare och hundpatrull beordrades till platsen för att delta i den fruktlösa sökinsatsen.

18 maj 2018

23.54. Brutalt rånförsök – man nedslagen och skottskadad

En man i 35-årsåldern ska ha utsatts för ett brutalt rånförsök på Råslätt. Enligt polisen har mannen misshandlats brutalt och även skottskadats.

20.10. Man till sjukhus efter knivattack

Polisen larmades till Kättilstorp med anledning av ett bråk. En man i 45-årsåldern fick föras till sjukhus med stickskador. En man i 50-årsåldern misstänks nu för mordförsök.

15.14. Kökaos på E4 efter seriekrasch

Foto: Adam Jönsson
Foto: Adam Jönsson

På fredagseftermiddagen bildades långa köer på E4 genom Jönköping sedan tre personbilar krockat. Som en följd av den kraftiga köbildningen på E4 uppstod även svåra trafikstörningar i andra delar av Jönköping.

17 maj 2018

12.02. Man fick byggställning i huvudet

På torsdagen fördes en man till sjukhus efter att ha fått en byggställning i huvudet på sin arbetsplats i Huskvarna.

16 maj 2018

07.16. Körde in handen i en fräs – förd till sjukhus

På onsdagsmorgonen fick en man i 50-årsåldern föras med ambulans till sjukhus efter att ha skadat sin hand i en fräs.

15 maj 2018

18.30. Tonårsflickor till sjukhus efter mopedkrasch i city

Två flickor i 15-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter en mopedolycka på Åsenvägen på tisdagskvällen.

14 maj 2018

21.28. Kraftig brand i centrala Jönköping

Foto: Läsarbild / Linus Rudbeck
Foto: Läsarbild / Linus Rudbeck

Sent på måndagskvällen började det brinna kraftigt på skrotupplaget bakom Ica Maxi på Herkulesvägen i Jönköping. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

15.30. Mopedist jagas i city – stort polispådrag

På måndagen pågick en omfattande polisinsats i centrala Jönköping. En mopedförare som initialt misstänktes för försök till grov misshandel jagades av ett flertal polisfordon genom city.

12 maj 2018

16.50. Två barn till sjukhus efter köksbrand

Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Två barn fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Norrahammar på lördagseftermiddagen.

11 maj 2018

12.10. Grävmaskinist löpte amok på bygge

På fredagen ska en grävmaskinist ha försökt köra på en man på en byggarbetsplats i samband med ett bråk. Grävmaskinisten greps på platsen och är nu misstänkt för dråpförsök.

Munk skrämde bort inbrottstjuv

Tidigt under fredagsmorgonen utsattes Jönköpings Katolska Församling för ett inbrottsförsök. En av Gråbröderna lyckades dock skrämma bort den misstänkte inbrottstjuven.

– Jag skrek “Vad gör du här?” och då hoppade han ut genom fönstret igen, säger Pater Joseph Maria Nilsson till News.

-----

No more pages to load