Foto: Polisen

Lugn julafton men ikväll blir det värre för polisen

Julafton förlöpte, i stort sett, lugnt i polisregion Öst, berättar presstalespersonen Thomas Agnevik för News men lägger till att juldagskvällen nog blir betydligt tuffare med mer att göra då detta är en kväll fullt i klass med Nyårsafton när det kommer till fylla och bråk.

Julafton var lugn för polisen med undantag för en inbrottsvåg i Linköpingstrakten, något relationsärende samt någon enstaka bilolycka. Det berättar presstalespersonen Thomas Agnevik när News ringer upp.

– Jag vet inte hur det är numera om restauranger håller öppet på julafton men vi har inga rapporter om bråk eller stök i krogmiljö. Inte heller har det varit några större bilolyckor men där kanske vädret spelat in då det varit milt även om vi fått in rapporter om halka här och var.

– Däremot vet vi sedan gammalt att det kommer att bli stökigt ute på krogar, pubar och sådana ställen då juldagen är en klassisk hemvändarkväll med allt vad det innebär. Juldagen är för vår del att jämföra med nyårsafton med fylla, bråk, misshandel samt en del stölder av, främst handväskor och mobiltelefoner. Därför har vi en del extra personal i tjänst för att vara beredda om eller när det kan uppstå bråk eller annat stök, avslutar Thomas Agnevik.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load