Foto: Daniel Bacelj

Man anhållen misstänkt för mordet i Lekeryd

En kropp hittades i ett sommarstugeområde utanför Lekeryd på söndagsmorgonen. En man i 60-årsåldern sitter nu anhållen skäligen misstänkt för mordet.

Polisen fick larmet vid halv fem-tiden på söndagsmorgonen. Det var en privatperson som ringde och uppgav att en person hittats död i ett sommarstugeområde utanför Lekeryd.

En förundersökning gällande mord inleddes men på måndagsmorgonen var polisen mycket förtegen om fallet.

Tekniker har jobbat på plats i bostaden som är avspärrad för att säkra eventuell bevisning. Det har konstaterats att den döda personen är en man men han är fortfarande inte identifierad.

– Det mest avgörande för den här utredningen är dels identiteten på den avlidne men vi inväntar också svaren från obduktionen för att få veta mer om hur den här mannen avlidit. I väntan på det genomför vi alla utredningsåtgärder för att inte missa något om det skulle framkomma att det rör sig om ett brott, säger Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i polisområde Jönköping.

På måndagsförmiddagen kunde polisen bekräfta att en man i 60-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mordet.  Han, liksom flera andra personer, är förhörda gällande händelsen och fler förhör kommer att hållas under dagen.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load