Foto: Mattias Landström

Man attackerad och rånad i centrala Jönköping

En man har anmält till polisen att han blivit slagen och rånad på Resecentrum i Jönköping under torsdagsmorgonen. Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

Rånet ska ha inträffat på torsdagsmorgonen mellan klockan 07.30 och 08.10, på plattform 1B på Resecentrum i Jönköping. Offret uppger för polisen att en man kommit fram till honom och krävt honom på pengar. När han nekade mannen pengar slet mannen tag i offrets jacka så hårt att den gick sönder, och slog honom i huvudet.

Därefter ska gärningsmannen ha tagit plånboken och sprungit från platsen.

Offret var förvirrad efter händelsen och klev på tåget mot Nässjö. På plats i Nässjö mötte en polispatrull upp mannen och tog upp hans anmälan och började utreda brottet. Mannen ska ha uppgett att han fått ont i huvudet efter misshandeln.

Gärningsmannen beskrivs som en man i 50-årsåldern med grått skägg och iklädd en kort jacka. Han ska vara omkring 190 cm lång och kraftigt byggd.

Polisen söker efter vittnen från området omkring plattform 1 under tiden 07.30–08.10. ”All information kan vara av stort värde för utredningen.”

Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

-----

No more pages to load