Temabild. Foto: Mattias Landström

Man häktad för mordförsök

Under måndagen häktades en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord på en några år äldre man natten mot lördag. Detta efter ett bråk då den nu häktade mannen ska ha tillfogat den andre mannen stickskador i buken.

Under juldagen häktades en man i 20-års åldern på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden, som misstänkt för mordförsök på en fem år äldre man. Den nu häktade mannen ska ha stuckit den offret i buken.

– Själva mordförsöket skedde i centrala Jönköping men riktigt vad som hände och varför är ännu inte klarlagt utan det arbetar vi med just nu, berättar Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen. Han fortsätter:

– Turligt nog så var vi snabbt på plats och kunde ganska omgående gripa den nu häktade mannen som försökte fly från platsen så fort såg polispatrullen. Först så rubricerades det inträffade som misshandel men de rubricerades nästan direkt om till försök till mord.

Den skadade mannen opererades akut men hans tillstånd är i skrivande stund oklart. Den häktade mannen är hemmahörande i Jönköping. Det är ännu oklart om tillhygget som användes vid misshandeln var en kniv eller någon annan typ av vapen.

Fyra greps efter misshandel

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load