Det var i mitten av november som en fastighet på Smedjegatan blev beskjuten. Foto: Mattias Landström / Herman Svensson

Nya uppgifter om mystiska cityskjutningen – kopplas till kidnappningsdrama

Den skjutning som ägde rum på Smedjegatan i november kan ha en koppling till ett brutalt kidnappningsdrama en månad tidigare. Det uppger Jönköpings-Posten (betalvägg).

Det var natten till den 15 november som en fastighet på Smedjegatan i Jönköping blev beskjuten. Vilka som ligger bakom skjutningen är oklart, men enligt JP (betalvägg) finns kopplingar till en rättegång gällande bland annat människor och rån som inleddes i Jönköpings tingsrätt på tisdagen.

Skjutningen sammanföll med en omhäktning av en av de män som misstänks ligga bakom en kidnappning på Ekhagen i oktober. En av de pojkar som utsattes i det fallet uppges bo på den adress som senare blev beskjuten.

Kidnappningen och misshandeln i oktober ska i sin tur ha varit en slags hämnd för en tidigare händelse. En av de män som nu står åtalad dömdes då för att ha misshandlat en av de pojkar som i oktober hölls fången i en källare på Ekhagen i åtskilliga timmar.

– Jag påstår att sju personer ger sig på två personer. De sju personerna är inte nöjda med hur domstolen har dömt, sade åklagaren Anders Brokelind under rättegången enligt JP.

Polisens uppmaning efter cityskjutningen: ”Var vaksamma”

Pojkar skulle köpa öl i Jönköping – kidnappades av rånargäng

-----

No more pages to load