Temabild. Foto: Mattias Landström

Pojkar skulle köpa öl i Jönköping – kidnappades av rånargäng

Två pojkar ska ha blivit rånade och misshandlade i en källare på Ekhagen i Jönköping. På tisdagen inleddes rättegången mot fem av de män som misstänks ligga bakom brotten.

Det var den 13 oktober förra året som två pojkar ska ha blivit kvarhållna i ett källarutrymme på Ekhagen, en händelse som News tidigare rapporterat om.

När pojkarna skulle köpa öl av en person möttes de i stället av tre maskerade män, som tvingade ner dem i ett källarutrymme. Därefter anslöt ytterligare fyra unga män, varav två fortfarande är okända.

En av pojkarna ska ha blivit utsatt för hot och misshandel. Pojken ska bland annat ha blivit slagen och fått halsen rispad med en kniv. I samband med misshandeln ska även ett pistolliknande föremål ha använts för att hota pojkarna.

Männen, som är i 20-årsåldern, misstänks dessutom ha stulit kontanter från pojken och tvingat till sig hans bankomatkort och kod. Kontot ska sedan ha länsats på pengar. Någon gång i samband med händelsen ska pojken även ha blivit tvingad att ta kokain.

Enligt polisens förundersökning ska misshandeln ha pågått i åtminstone två timmar. Det uppger SVT Nyheter Jönköping. När pojkarna till slut släpptes uppmanades de att inte berätta om det som hänt. I annat fall skulle deras familjer utsättas för våld. Kidnappningsdramat kopplas också till en skottlossning i centrala Jönköping i november månad.

Rättegången mot männen pågår under tre dagar. De står åtalade för bland annat människorov, rån och övergrepp i rättssak. Samtliga nekar till brott.

Rånarjakt i Jönköping – ung person drabbad

Nya uppgifter om mystiska cityskjutningen – kopplas till kidnappningsdrama

-----

No more pages to load