Foto: Pixabay

Polisen kan ha sprängt internationell BMW-liga

Förra veckan drabbades flera BMW-ägare i Jönköpings län av inbrott i sina bilar. Nu har två män gripits och häktats misstänkta för stölderna. Polisen tror att det kan röra sig om en internationell liga och nu vill man ha tips från allmänheten.

 

Förra veckan fick polisen in stöldanmälningar från BMW-ägare i Habo, Nässjö och Tranås. Jönköpingspolisen var beredd efter att en liknande stöldvåg inträffat i Linköping och Norrköping veckorna innan.

– Genom spaningsinsatser kunde vi lokalisera några misstänkta personer. De vägrade att stanna när vi försökte stoppa deras bil för kontroll men efter ett kort förföljande i Forserum kunde vi gripa två män i 25-åldern under torsdagskvällen, säger tillförordnad utredningschef Mikael Leidefors, i ett pressmeddelande.

Polisen efterlyser tips

I männens bil fanns BMW-delar som misstänks vara stulna. Polisen har även hittat mer stöldgods som kan kopplas till de häktade männen. Det handlar om airbags, navigeringssystem, rattar, instrumentpaneler och övrig utrustning till BMW-bilar.

De misstänkta BMW-tjuvarna häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkta för stöld.

– I den fortsatta utredningen jobbar vi med att försöka knyta stöldgodset till fler liknande stölder i Jönköpingsområdet och i övriga landet. Därför vill vi gärna få in tips och iakttagelser från allmänheten, även eventuella foton eller filmer, säger Leidefors.

En silverfärgad Renault

Männen färdades i en silverfärgad Renault Megane. Iakttagelser av bilen i andra områden är också av intresse för polisen.

Enligt polisen sker stölderna periodvis i olika områden. Stöldgodset förs vanligtvis ut ur Sverige och säljs vidare som reservdelar i Europa.

Tillsammans med tullen och kustbevakningen arbetar polisen med ett regeringsuppdrag för att förstärka bekämpningen av internationella brottsnätverk som begår stölder i Sverige. Nyligen lämnades den första delredovisningen in.

-----

No more pages to load