Temabild. Foto: Pixabay

Polisen varnar efter ny åldringsstöld

På torsdagen blev en kvinna i 90-årsåldern utsatt för grov stöld i sitt hem. Kvinnan släppte in en man som påstod att han skulle kontrollera hennes vitvaror. Men när mannen hade gått upptäckte kvinnan att flera av hennes smycket var försvunna. Nu varnar polisen för liknande brott.

Det var vid tio-tiden på torsdagsförmiddagen som en äldre dam blev uppringd av en man som uppgav att han skulle kontrollera hennes vitvaror. Vid halv tre-tiden på eftermiddagen knackade mannen på kvinnans bostad på Norra strandgatan i Jönköping och blev insläppt.

Efter att mannen lämnat bostaden upptäckte kvinnan att hon saknade flera smycken till ett okänt värde. Polisen misstänker att ytterligare en person tog sig in i lägenhet och stal dem.

Nu uppmanar polisen personer som får liknande, oväntade, samtal att vara försiktiga.

– Man ska aldrig släppa in någon man inte känner som inte kan legitimera sig, säger Marcus Anefur, vid polisen i Jönköping, och fortsätter:

– Ska det komma någon på besök är det en fördel om man inte är ensam i sin bostad.

Mannen som knackade på beskrivs som välklädd i mörkblå rock. Han ska ha varit 175 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

Polisen har inlett en utredning gällande grov stöld. Den som sett eller fått besök av mannen uppmanas höra av sig till polisen.

Äldrerånare slog till mot 90-årig kvinna i city

-----

No more pages to load