Polisen spärrade av ett mindre område på Skolgatan i centrala Jönköping. Foto: Mattias Landström

Polisens nya besked efter våldsdådet i city

På torsdagen ska en man ha blivit utsatt för misshandel i centrala Jönköping. Nu efterlyser polisen en bil som kan ha med händelsen att göra.

Det var vid 15-tiden på torsdagen som en polisen genomförde en större insats på Väster i Jönköping efter ett misstänkt grovt våldsbrott. Flera personer ska ha slagit en man med tillhygge på öppen gata.

Den som utsatts för misshandeln är en man i 35-årsåldern. Han bedöms inte vara allvarligt skadad.

Polisen spärrade av ett mindre område på Skolgatan intill Saluhallen. Foto: Mattias Landström

Initialt rubricerades ärendet som grov misshandel. Något som senare ändrades.

– Nu så handlar det här om misshandel alternativt försök till grov misshandel. Det är alltså nedskriven grad på det här. Det var ett väldigt intensivt läge där i början, när vi inte riktigt visste vad det var för någonting, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Senare på eftermiddagen ändrades rubriceringen ytterligare en gång. Polisens slutgiltiga bedömning är att det rör sig om misshandel och olaga hot.

En teknisk undersökning genomfördes på platsen. Foto: Mattias Landström

Ett mindre område på Skolgatan spärrades av för en teknisk undersökning. Polisens tekniker undersökte då utvändigt en bil som stod parkerad på platsen.

– Just i början där, när vi inte visste vad vi hade för läge, så letade vi allt som kunde vara av spårkaraktär, säger Bergström.

Polisen söker nu en vit bil som setts köra från platsen och eventuellt kan ha med händelsen att göra.

Stor polisinsats i centrala Jönköping

 

-----

No more pages to load