Temabilder. Foto: Mattias Landström / JKPG News

Rånare knivhögg kvinna i ansiktet: ”Forsade blod”

I samband med ett butiksrån blev en kvinna så svårt knivskuren i ansiktet att hon fick sy sju stygn. Nu döms rånaren i tingsrätten.

Det var i mars förra året som en rånare slog till mot en butik i Nässjö. Under knivhot uppmanades en butiksanställd kvinna att öppna en kassalåda.

Innan kvinnan hann uppfatta vad rånaren sade högg han henne med kniven i ansiktet. Under rättegången har kvinnan berättat att hon först inte förstod vad som hänt, men att det ”forsade blod från någonstans i ansiktet”.

När kvinnan sedan öppnat kassan tömde rånaren alla kontanter som fanns i den och lämnade butiken. Enligt domen rörde det sig om 1 200 kronor.

Kvinnans skador var inte allvarliga, men hon fick sys med sju stygn i ansiktet. Efter händelsen har hon inte vågat arbeta ensam i butiken. Enligt vad kvinnan berättat under rättegången känner hon nu skräck varje gång hon åker till arbetsplatsen.

Personen som utförde rånet, en man i 20-årsåldern, påstår att han råkade skära kvinnan av misstag när han viftade med kniven. Vapnet hade han tidigare snattat i en butik. Mannen har även berättat att han rånade butiken för att kunna köpa droger.

Tingsrätten anser att knivskärningen var en medveten handling från mannens sida. Han döms för rån och brott mot knivlagen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen döms även att betala drygt 43 000 kronor i skadestånd till den drabbade kvinnan och 23 000 till butiken.

Grannskapet förvandlades till skräckvälde: ”Kommer döda er alla”

-----

No more pages to load