Temabild. Foto: Mattias Landström

Rattfyllo greps under dramatiska former

Två utländska medborgare greps under lördagens morgon efter att ha vägrat stanna på polisens uppmaning. Nu är båda två gripna och misstänkta för flera brott.

Det var vid 08.30-tiden som en polispatrull skulle genomföra en rutinkontroll av en personbil på Hagaleden. Föraren av personbilen vägrade först att stanna på polispatrullens stopptecken, men bilen kunde ändå stoppas. Efter att bilen hade stoppats vägrade de båda personerna i bilen att öppna dörrarna varvid polisen tvingades att slå sönder en ruta på bilen för att kunna omhänderta de båda personerna och hindra dem att köra från platsen. Själva omhändertagande gick lugnt tillväga.
Både föraren och passageraren saknade identitetshandlingar. Båda personerna misstänktes vara drogpåverkade, föraren misstänktes också vara alkoholpåverkad.

Eftersom båda personerna misstänktes för brott, saknade identitetshandlingar och misstänktes ej vara bosatta i Sverige så greps båda två. Bilföraren greps misstänkt för alkohol- och drograttfylleri och passageraren för ringa narkotikabrott.
Båda personerna fördes till sjukhus för provtagning och därefter till polisstationen för förhör, skriver polisen på sin hemsida.

-----

No more pages to load