Temabilder. Foto: Mattias Landström

Storbråk på migrationsboende – räddningspersonal attackerade

På onsdagskvällen uppstod ett bråk på ett av Migrationsverkets boenden i länet. Räddningspersonal som larmades till platsen ska ha blivit angripna och tvingats backa undan. Två personer har gripits misstänkta för brott.

Det var strax före klockan 19 på onsdagen som polisen larmades om ett slagsmål på ett av Migrationsverkets boenden i Jönköpings län. Flera personer ska då ha blivit upprörda på personalen och slagit sönder inredning på platsen.

Av okänd anledning utlöstes också ett brandlarm, och räddningstjänsten larmades till platsen. Det finns i nuläget däremot inget som tyder på att det har brunnit.

Enligt polisen uppträdde personer hotfullt mot räddningstjänsten när de kom till platsen. Ett 20-tal personer ska då ha samlats utanför byggnaden. Räddningspersonalen tvingades backa undan och invänta förstärkning från polisen.

Vid 20-tiden på kvällen var läget under kontroll. Två män hade då gripits misstänkta för misshandel, försök till våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot.

– Det var ganska kaotiskt när räddningstjänsten kom till platsen, så de hade lite svårt att urskilja vem som gjorde vad, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Räddningspersonalen ska ha fått saker kastade mot sig, bland annat en brandsläckare. Enligt polisen är det samma två män som bråkat med personal på boendet som också agerat hotfullt mot räddningstjänsten.

– Efter att ha pratat med vittnen så har vi nu landat i att det är två som är drivande och hotfulla. De övriga ska ha varit passiva.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load