Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Räddningspådrag vid ladubrand – grannhus hotades av gnistregn

På torsdagskvällen började det brinna i en lada söder om Jönköping. Enligt räddningstjänsten fanns det spridningsrisk till det närliggande boningshuset.

– Vi har slagit på vatten här, så nu är faran över, säger Christer Sjöstedt, som är räddningstjänstens befäl på plats.

Det var strax efter klockan 18 på torsdagen som räddningstjänsten larmades om en ladubrand mellan Norra Unnaryd och Bottnaryd.

– Det är en äldre ladugård som skulle rivas. Man har varit med grävmaskin och rivit och i samband med detta eldat på baksidan. Det har spridit sig till den här nedrivna ladugården, säger Christer Sjöstedt.

Inga människor eller djur har kommit till skada. Under kvällen har räddningstjänsten jobbat med att kyla ett intilliggande hus, så att det inte ska antändas av gnistregnet från branden.

– Det fanns spridningsrisk till själva boningshuset i närheten. Vi har slagit på vatten här, så nu är faran över.

Polisen har också varit på plats under kvällen och hållit ett flertal förhör. En person misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänsten har jobbat med att dämpa elden vid ladan. Räddningspersonal kommer nu sannolikt finnas kvar på platsen i åtskilliga timmar för att bevaka brandplatsen.

– Det lutar åt att vi kommer behålla några gubbar här i natt. De säger att det ska bli mer vind framåt midnatt, så då kanske vi ska ha kvar någon så det inte blossar upp igen, säger Sjöstedt.

Har du tagit bild? Mejla då gärna till press@jkpgnews.se

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load