Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Mopedist jagas i city – stort polispådrag

På måndagen pågick en omfattande polisinsats i centrala Jönköping. En mopedförare som initialt misstänktes för försök till grov misshandel jagades av ett flertal polisfordon genom city.

Det var vid halv fyra-tiden på måndagseftermiddagen som en mc-polis tog upp jakten på en mopedförare i Jönköping. Omkring kvart i fyra på eftermiddagen ska flera polisfordon ha setts köra på Östra storgatan och lite senare på Brunnsgatan.

– Det startade vid Ekhagen ungefär och har gått via centrala Jönköping, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Färden ska sedan ha fortsatt i riktning mot Stadsparken. En handfull polisfordon uppges ha deltagit i insatsen, men i nuläget är det oklart exakt vad som föranlett pådraget. Ärendet rubricerades initialt som försök till grov misshandel, vilket senare ändrades till försök till våld mot tjänsteman, grovt avvikande från trafikolycksplats, grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning.

– Normalt sett är vi restriktiva med förföljanden, särskilt genom stadskärnor som i det här fallet. Det krävs dels en ganska grov misstanke och dels gynnsamma förhållandet. I det här fallet var det relativt låga hastigheter, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Strax före klockan 16 inkom uppgifter om en olycka med en moped på Skänkeberg. Polisen uppger att mopedföraren då ska ha övergett fordonet och fortsatt flykten till fots. Klockan halv sex på eftermiddagen letade polisen fortfarande efter mopedföraren i området kring Stadsparken.

Den övergivna mopeden har tagits i beslag.

Texten kan komma att uppdateras.

Vet du mer? Om du tagit bilder så mejla dem gärna till press@jkpgnews.se.

-----

No more pages to load