Temabild. Foto: Mattias Landström

Trafikolycka på E4 – föraren övergav bilen och gick till jobbet

En personbil körde in i mitträcket på E4 mellan Ryhov och A6, i södergående riktning, på tisdagsmorgonen. När polisen kom till platsen visade det sig att föraren hade lämnat bilen.

 

 

Larmet om olyckan inkom klockan 07.19 på tisdagen. En personbil hade av okänd anledning kört in i mitträcket på E4, i höjd med Solåsen, i södergående riktning.

Olycksbilen var tom när polisen kom till platsen och den registrerade  ägaren söktes via telefon. Det visade sig strax därpå att bilföraren, en man i 25-årsåldern, hade lämnat bilen och gått till jobbet.

–  Han hade sin arbetsplats i närheten av olycksplatsen. Vi åkte dit och höll förhör och kontrollerade nykterheten, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik, och fortsätter:

– Han sa att han blev chockad, så han tänkte bara på att han skulle ringa bärgning. Vi kommer att utreda händelsen med vi har ingen misstanke om brott i nuläget.

Bilen, som hade hamnat i omkörningsfilen, har flyttats till en parkeringsficka där den inte längre står trafikfarligt. Under räddningsarbetet var det begränsad framkomlighet på platsen.

– Egentligen var det ju bra att han inte satt kvar i bilen. För om bilen blir påkörd  blir det en rejäl smäll och då sitter man ju illa till. Så vi har lite förståelse för att hans beteende. Det verkar inte som att han försökte komma undan sitt ansvar, säger Agnevik och tillägger:

– Blir man stående på E4 bör man alltid lämna bilen. Helst ska man sätta på varningsblinkers och ställa ut en varningstriangel i god tid också. Det bästa är att lämna körbanan och ställa sig ute i diket. Man ska absolut inte ställa sig framför sin sin bil och tro att den är något slags skydd.  E4 är ett väldigt farligt område att röra sig vid för det är många som inte har tillräcklig uppsikt framåt. Risken för en olycka är väldigt stor.

Följ det aktuella trafikläget här.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load