Temabild. Foto: Peter Appelin

Efter kaoset på E4 – trafiken rullar sakta igen

Snöfallet och halkan ställer till stora problem i trafiken runt omkring Jönköping. På E4 har det under fredagsmorgonen och förmiddagen varit totalstopp i norrgående riktning sedan ett flertal lastbilar fått stopp i uppförsbackarna i höjd med Gränna. Vid 11.20 kom rapporter om att vägen åter var öppen men att trafiken rullar mycket långsamt.

Det har snöat en hel del under natten och det har dessutom frusit på de våta vägbanorna. Den kombinationen har gjort väglaget svårbemästrat och på E4 har en mängd lastbilar drabbats av problem. Söder om Ödeshög har flera lastbilar haft svårt att ta sig upp för backarna i norrgående riktning med lång kö som följd.

Bärgare kallades till platsen och vägverkets personal fick hämta sand i Gränna för att lastbilarna skulle kunna komma loss. Ett tag sträckte sig kön ända till Huskvarna.

Klockan 11.40 uppgavs vägen vara öppen igen, men trafiken rullar långsamt på grund av det dåliga väglaget.

Flera olyckor under förmiddagen

Samtidigt som rapporterna kom från E4 kom också ett larm om en olycka mellan en bil och en lastbil på riksväg 40 vid Axamo utanför Jönköping. En personbil hade kört in i sidan på en lastbil och sedan hamnat i diket. Ingen person ska ha kommit till skada.

Vid 09.22 kom ytterligare ett larm om att en lastbil hade kört av vägen på E4 i höjd med trafikplats Hyltena, strax utanför Jönköping. Det är oklart om någon person kommit till skada där.

Det ska även ha varit totalstopp i Ulricehamnstunneln, i riktning mot Borås, under fredagsförmiddagen. Detta sedan ett flera tunga fordon ställt sig på tvären.

Snöfallet kommer att fortsätta under dagen, så ta det försiktigt ute i trafiken.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla JKPG News!

Följ det aktuella trafikläget här.

-----

No more pages to load