Foto: arkivbild

Ung kvinna hittad död – man anhållen

En ung kvinna har hittats död och en annan kvinna svårt skadad på en adress i Vetlanda. Kvinnorna uppges vara systrar. En man sitter anhållen misstänkt för mord och försök till mord.

– Vi misstänker inte att det  finns ytterligare gärningspersoner, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Polisen fick strax innan klockan 02.00 på natten till tisdag samtal om att ett grovt brott hade begåtts på en adress i Vetlanda. När polispatruller kom till platsen hittades en 21-årig kvinna död och en 24-årig kvinna svårt skadad. Den skadade kvinnan har förts med ambulans till sjukhus.

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mord alternativt dråp.

– Han greps i anslutning till fastigheten där kvinnorna hittades, säger Björn Öberg.

Mannen är inte dömd för några brott sedan tidigare.

– Vi har fått en uppfattning om vad de har för relation till varandra, men det är inget som vi vill gå ut med i nuläget. Vi är fortfarande i ett tidigt stadium av den här förundersökningen.

Använt tillhygge
Enligt polisen ska det ha använts någon form av tillhygge vid brotten.

– Det jag kan säga är att kvinnorna har skadats på ett liknande sätt, där den ena har avlidit. Vilken typ av skador kan jag inte gå in på, säger Öberg.

Anhöriga är underrättade.

Söker vittnen
Lägenheterna där brottet skedde tillhör kommunens serviceboende. De är två lägenheter i fastigheten som kan sättas i samband med brotten, och de har spärrats av för teknisk undersökning.

Polisen har under natten och tisdagsmorgonen knackat dörr i området, genomfört en teknisk undersökning och hållit förhör med den misstänkte gärningsmannen.

Samtliga tre inblandade är hemmahörande i Vetlanda.

Texten uppdateras.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load